Kantonet e Zvicrës Shtetet federale të Evropës

Zvicra - emri zyrtar "Konfederata Zvicerane" është një shtet demokratik në Evropë dhe përfshin zona gjermane, frënge, italiane dhe romake.

Sa kantone ka Zvicra dhe cilat janë emrat e tyre?

Zürich, Zvicër
Zürich, Zvicër

Zvicra është e ndarë në kantonet 26 me qytetet e mëposhtme kryesore:

 • Aargau, kryeqyteti Aarau
 • Appenzell Outer Rhodes, kryeqyteti i Herisau
 • Appenzell Inner Rodos, kryeqyteti Appenzell
 • Basel-Land, kryeqyteti Liestal
 • Qyteti i Baselit, kryeqyteti Basel
 • Bern, kryeqyteti Bern
 • Fribourg Freiburg, kryeqytet Fribourg / Freiburg
 • Geneve / Gjenevë, kryeqytetin Geneve / Gjenevë
 • Glarus, kryeqyteti Glarus
 • Grisons / Grischuns / Grigioni, kryeqyteti Chur
 • Ligji, kryeqyteti Delsberg
 • Luzern, kryeqytet i Lucernit
 • Neuchâtel / Neuchâtel, kryeqytet Neuchâtel
 • Nidwalden, kryeqyteti i Stans
 • Obwalden, kryeqyteti i Sarnen
 • St.Gallen, kryeqyteti St. Gallen
 • Schaffhausen, kryeqyteti Schaffhausen
 • Schwyz, kryeqyteti Schwyz
 • Solothurn, kryeqyteti Solothurn
 • Thurgau, kryeqyteti Frauenfeld
 • Ticino / Ticino, kryeqyteti i Bellinzonës
 • Uri, kryeqyteti Altdorf
 • Vaud / Vaud, kryeqyteti i Lozanës
 • Valais / Wallis, kryeqyteti Sion / Sion
 • Trajnimi, treni i kapitalit
 • Cyrih, kryeqyteti i Cyrihut

Kantonet e Zvicrës në vështrim të përgjithshëm

Klikoni mbi imazhin për ta zmadhuar - © pico - Fotolia.de

Kantonet e Zvicrës
Sa kantone ka Zvicra dhe cilat janë emrat e tyre? - Klikoni mbi imazhin për ta zmadhuar - © pico - Fotolia.de

Sa vende janë në kufi me Zvicrën?

Zvicra ka vendet fqinje të afërta me 5:

 • Austri
 • Italien
 • Lihtenshtajni
 • Francë
 • Gjermani

Krijo një hartë të Zvicrës për veten tuaj