Vetë-ndërtuar kuti fole në kopsht

Gjithnjë e më shpesh i shihni në kopshte ose në pyje: kuti fole për zogjtë tanë shtëpiake. Ajo që largohet nga shumë njerëz si të panevojshëm apo edhe si një hobi, por kursen disa zogj në jetën e dimrit.

Kuti për fjetje të vetë-ndërtuar si një strehë për ditët e dimrit të ftohtë

vetë-bërë kuti fole nuk janë vetëm hotbeds, por edhe të shërbejnë në dimër si një strehë nga të ftohtit. Shoqëria për Mbrojtjen Wildlife i Gjermanisë edhe e sheh mungesën e niches fole për zogjtë, për shkak se pemët e vjetra dhe të kalbura mungojnë në pyjet tona, dhe shpella natyrore janë të pakta.

Kutia e fidaneve në kopsht
Krijo kuti foleje vetë

Prandaj, është e rëndësishme të sigurohen zogjtë me baza të mbarështimit artificial në formën e vetë-bërë kuti fole ofertë.

Ndërtoni kutitë e folesë me fëmijët vetë

Natyrisht ju gjithashtu mund të jeni vetëm një kuti për shturë Blej. Por kjo ka më shumë kuptim dhe të bukur, Kutia e folejeve për t'u ndërtuar me vetë fëmijët, Së pari, veprime të tilla të përbashkëta janë thjesht koha e vlefshme e kaluar së bashku, së dyti, fëmijët mësojnë shumë më tepër për sjelljen e zogjve dhe preferencat e tyre.

Është kjo kuti për shturë Pasi të ngritur dhe duke shijuar vizitën e zënë, fëmijët kanë një ndjenjë të madhe të arritjeve me kuti vetë-ndërtuar nesting. Në dimër, me pak fat, ata mund të shohin tinguj, wrens, dhe shumë zogj të tjerë - dhe madje edhe ketrat - duke shikuar kuti për shturë për t'u përdorur si një vend për të fjetur.

Në dimër veçanërisht të ftohtë kursen kuti vetë-ndërtuar nesting madje edhe disa jeta të zogjve. Sepse veçanërisht në dimër, kur kafshët gjithsesi gjejnë pak ushqim, ata djegin shumë yndyra trupore. Një natë e ftohtë është tashmë dënimi me vdekje.

Kuti për fjetje shtëpiake: si funksionon!

Der kuti vetë-ndërtuar nesting është bërë më së miri nga bredhi, bredhi ose ahu i ahut, i cili duhet të jetë rreth dy inç i trashë. Në vend të mbrojtësve të drurit (kundër infektimit të kërpudhave, etj.) Duhet të përdorni vaj liri ose bojë ekologjikisht miqësore, përndryshe ju rrezikoni kafshët.

kuti për shturë
kuti për shturë

Gjithashtu federata e mbrojtjes së natyrës rekomandon që të përdoren vida në vend të thonjve, sepse atëherë kutia mund të pastrohet më vonë. Shumë e rëndësishme janë vrimat e ventilimit në pjesën e poshtme të kuti vetë-ndërtuar nesting.

Në varësi të llojit të zogut që duhet të rritet në kuti, duhet të përcaktohet madhësia e vrimës së hyrjes. Në tridhjetë milimetra, për shembull, Nuthatch, gji i madh dhe sparrow mund të kaloj nëpër, ndërsa vetëm të krijuar lloje të ndryshme të tjera Meis në njëzet e pesë milimetra.

Gjithashtu madhësia e brendshme vendos për zogjtë, të tyrin kuti vetë-ndërtuar nesting bëjnë. Është mirë që më parë të kontrolloni me fëmijët tuaj se cilat zogj në zonën e tyre varen nga kutitë e fidaneve dhe më pas rregulloni madhësinë në përputhje me rrethanat. Baza e kutisë duhet patjetër të jetë më shumë se dymbëdhjetë deri në dymbëdhjetë centimetra. Rastësisht, një manual ndërtimi i përshtatshëm dhe i qartë mund të shkarkohet lehtësisht nga interneti.

Ku duhet të varet kabineti i ndarjes së vetë-ndërtuar?

Këtu janë disa këshilla për të varur kuti vetë-ndërtuar nesting, Vrima e hyrjes duhet të tregojë në lindje dhe kuti duhet të varet së paku dy metra mbi tokë. Në pemë që mundeni kuti vetë-ndërtuar nesting rregulluar me tela ose thonje çelik.

Ju duhet të bëni të sigurtë që nuk ka ujë mund të depërtojnë kur bie shi: le të rri këtë qëllim kuti në vend përpara, edhe në qoftë se ju mund të shikoni më shumë në mënyrë të mirë vrimë hyrje. Sigurohuni që kuti nuk mund të pastrohet nga martens ose macet!

Vende të përshtatshme pranë pemëve janë derdhje, derdhje, mure shtëpi dhe ballkone. Kutia pastrohet pas sezonit të mbarështimit. Vetëm hiqni fole e vjetër dhe kuti vetë-ndërtuar nesting lahen jashtë. Sigurohuni të mbani doreza dhe mos e merrni kutinë me ju në banesë, këtu ka rrezik infektimi!

Koha më e mirë, një kuti vetë-ndërtuar nesting varja është rënia. Pastaj ju mund të çekiç dhe të sharrave!

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.