Masturbim | sqarim

Në parim, pika më e rëndësishme e masturbimit është se është plotësisht e natyrshme. Masturbimi ekziston edhe në mbretërinë e kafshëve, prandaj nuk duhet të turpërohesh. Përveç kësaj, çdo person është mjaft individual, domethënë nuk ka një recetë për të gjithë.

Çfarë nënkuptohet me masturbim?

Prandaj, gjithçka ka rëndësi për vetëkënaqësinë, e cila jep një përfitim personal, pa përfshirë një partner. Kjo mund të arrihet duke përdorur duart e veta ose sextoys të caktuara, shpesh të mbështetura nga fantazitë erotike, literaturë, fotografi apo filma.

Masturbimi madje përmbush një qëllim të rëndësishëm në zhvillimin e tij, sidomos për adoleshentët: Duke eksploruar dëshirën e tyre, ata zhvillojnë një marrëdhënie pozitive me trupin e tyre gjatë pubertetit dhe kështu mësojnë se çfarë nevojash seksuale kanë. Përveç kësaj, në masturbim, si dhe gjatë marrëdhënieve seksuale, hormonet e lumturisë lëshohen, në mënyrë që të shërbejnë gjithashtu për të reduktuar stresin.

Si bëhet masturbimi për meshkujt?

Masturbimi për burrat është relativisht i lehtë. Për shumicën e njerëzve, mjafton të stimulohet penisi për të arritur kulmin. Për këtë qëllim, boshti është i mbuluar me një dorë, fuqia e dorezës varet tërësisht nga preferencat tuaja, dhe lëvizja e duhur lart e poshtë siguron eksitim të drejtë.

Masturbim
Masturbim në njeri

E rëndësishme këtu është përdorimi i lubrifikantit të përshtatshëm për të shmangur dhimbjen. Intensiteti dhe koha mund të rriten ngadalë ose të ndryshojnë pa pushim.

Megjithatë, ka edhe të ashtuquajturat masturbators për burrat, të cilat janë modeluar në një vaginë të vërtetë. Këto shpella gome ndonjëherë ndihen më shumë, nganjëherë më pak të gjallë, dhe ndonjëherë janë të pajisur edhe me pimples për stimulim shtesë ose edhe me njësi të vogla dridhjeje.

Natyrisht, burrat gjithashtu mund të zgjerojnë kënaqësinë e tyre: unaza speciale e penisit parandalojnë që rrjedha e gjakut të rrjedhë nga indi ngrerë pas kulmimit. Ngritja mbetet për një raund të dytë.

Është e këshillueshme që edhe të mbani gati një shami, pasi të gjithë, ju vështirë se do të duhet të sprint në banjo menjëherë pas kulm. Metoda të caktuara nga mediat, për shembull përdorimi i byrekave të mollës ose tubave pastruese të vakuumit, nuk rekomandohet për arsye higjienike. Nëse dëshironi të përfshini artikuj, duhet të përdorni vetëm sextoys të përshtatshme, sepse vetëm këto garantojnë se nuk lindin rreziqe shëndetësore. Pas përdorimit, këto lodra duhet të pastrohen në përputhje me rrethanat.

Premtimet e veçanta në meshkuj nxisin stimulimin e P-spotit, disa centimetra brenda në murin e anës së anusit. Disa njerëz mund të përjetojnë thjesht përmes këtij stimulimi pa prekur penisin një orgazmë intensive - këtu, vetëm me vlerë duke u përpjekur. Megjithatë, këtu është një qasje e kujdesshme, sepse anusi duhet së pari të mësohet me trajtimin e pazakontë. Për të përmbushur pikërisht P-pikë, ekzistojnë lodra të formuara posaçërisht, ndonjëherë edhe me njësi dridhjeje.

Një plus i veçantë ofron masturbimin për shëndetin e meshkujve: Një derdhje e rregullt, qoftë nga masturbimi apo marrëdhënie, parandalon problemet e prostatës në të ardhmen.

Si është masturbimi për gratë?

Për gratë, masturbimi është pak më kompleks, pasi jo çdo grua menjëherë reagon ndaj prekjeve të caktuara. Shpesh një masazh i pastër i zonës pubike nuk është e mjaftueshme. Është e këshillueshme që të stimulohet klitorisi dhe vagina në të njëjtën kohë për kënaqësinë maksimale - dhe, nëse është e mundur, edhe vendi G me të.

Masturbim
Gruaja Masturbim

Kjo ndodhet në murin e brendshëm të vaginës. Ai mund të arrihet me gishtin e tij, por është më e lehtë me seksualitete të veçanta, të paraformuara. Në mënyrë ideale, këto lodra duhet gjithashtu të dridhen, pastaj për gratë në masturbim mundësisht një orgazmë e shumëfishta.

Si rregull i përgjithshëm, intensiteti dhe ritmi i prekjes duhet të rritet ngadalë. Disa zona erogjene të gruas janë të pajisura më mirë me eksitim më të madh, dhe prekja e tyre ndihet me të vërtetë mirë vetëm pas një kohe. Përveç kësaj, gratë janë vetëm me të vërtetë të lagura nga një nivel i caktuar - për fillim mund të jetë mjaft i përshtatshëm për të përdorur lubrifikantë.

Shumë gra gjejnë stimulim të mëtejshëm të anusit, për shembull përmes një plug anal, shumë emocionues. Kjo duhet të jetë e relaksuar dhe e testuar me shumë lubrifikantë. Çdo gjë është e mundur, asgjë nuk duhet të bëhet. Shumë tringëllimë mund të jetë gjithashtu një stimulim i njëkohshëm i thithave, për shembull me mbërthen ose gishtat e një dore të lirë.

Ka shumë masturbime të ndryshme për femrat. Spektri varion nga dildo e thjeshtë tek vibratori deri tek pajisjet e komplikuara ku gratë mund të shkojnë drejt kulmimit. Në shumicën e rasteve, megjithatë, janë të mjaftueshme dy duar ose vetëm një dildo ose vibrator.

Kur përdorni duart ju duhet të siguroheni që thonjtë nuk kanë skaj të mprehtë dhe domosdoshmërisht pastrojnë duart para masturbimit.

Veçanërisht gratë që kanë vështirësi në arritjen e orgazmës në seksin normal përfitojnë nga njohja më e mirë me zonat e tyre erogjene gjatë masturbimit. Me njëfarë përvoje, ata mund ta tregojnë butësisht partnerin gjatë marrëdhënieve seksuale, cilat pjesë duhet të stimulojë në çfarë mënyre dhe t'i sjellë ata në një kulm intensiv.