Masturbim në partneritet seksualizëm

Subjekti i vetë-kënaqësisë në një marrëdhënie sigurisht që është një nga temat më të ndjeshme të seksualitetit në një partneritet.

Përkufizime të ndryshme të masturbimit

Ndërsa në një kohë kjo është zakonisht opsioni i vetëm për relaksim seksual, për shumë njerëz është e qartë se në një marrëdhënie, e gjen përmbushjen vetëm me partnerin.

Masturbim në partneritet
A është Masturbimi në Mashtrimin e Partneritetit për partner ose partner?

Për jo pak njerëz, është në kufi me mashtrimin kur partneri kënaqet në një marrëdhënie. Tema duhet të trajtohet me më shumë relaksim.

Për shumicën e njerëzve, masturbimi është një pjesë thelbësore e seksualitetit të tyre. Kjo jo vetëm që shërben për eksplorimin e trupit të vet, një ndjenjë të thellë të mirëqënies në kuptimin seksual, por në disa raste thjesht lirimin e presionit proverbial.

Pas të gjitha, është vërtetuar shkencërisht se një orgazmë, sidomos në kohë stresuese, mund të ketë një efekt të fortë relaksues në trup dhe në mendje. Nëse nuk keni qenë në një marrëdhënie për një kohë të gjatë, zakonisht keni përdorur masturbim për një kohë të gjatë për të gjetur relaksim dhe eksitim.

Ndryshimi në një partneritet gjithashtu ndryshon seksualitetin

Ndryshimi në partneritet është pra shpesh drejtpërdrejt me një ndryshim të fortë brenda jetës seksuale

Veçanërisht në fillim të marrëdhënies, shumica e njerëzve kanë aq shumë seks që vetë-kënaqësia nuk është më e nevojshme dhe zëvendësohet tërësisht nga afërsia me partnerin. Por kjo mund të ndryshojë gjatë rrjedhës së një marrëdhënieje.

Nëse fillon jeta e përditshme dhe zvogëlohet frekuenca e seksit, është mjaft e mundur që një partner të arrijë përsëri për mjetet e masturbimit. Arsyet për këtë janë mjaft të ndryshme. Nga njëra anë mund të ketë më shumë dëshirë. Fazat problematike në një marrëdhënie, sidomos për shkak të stresit, janë normale. Megjithatë, për shumë njerëz, seksi dhe kënaqësia janë nevoja themelore. Pyetja është se si ta trajtojmë këtë gjë si një partner.

Partneriteti dhe Seksualiteti
Masturbim përkundër partnerit?

A është mashtrimi i masturbimit në partner?

Problemi i vetëm i vërtetë me këtë temë është se, aq shpesh, nuk është folur. Ndërsa një nga dy partnerët mund ta konsiderojë masturbimin si një mënyrë krejtësisht të ligjshme për të lehtësuar stresin, pala tjetër e partneritetit është një mashtrim në marrëdhëniet.

Në fund të fundit, kjo mund të tregojë mungesën e atraktivitetit, mungesën e ngulmësisë në lidhje me seksin së bashku, ose thjesht një simptomë të mosinteresimit fillestar në marrëdhënie. Sepse jo për të gjithë është masturbimi një akt i pastër i eksitim i shkurtër.

Për ta ajo është e lidhur me shumë më tepër intimitet dhe një komplot i intimitetit të thellë duhet të ndahet në një marrëdhënie me partnerin. Ka edhe aspekte të tilla si pornografia, të cilat shpesh përdoren për masturbim dhe përforcojnë ndjenjën e mashtrimit.

Si shumë shpesh në një marrëdhënie, zgjidhja e një problemi të tillë qëndron në mes - dhe në komunikimin midis partnerëve.

Duke folur për masturbim së bashku

Masturbimi është për shumë njerëz normalitet dhe një pjesë normale e jetës. Sipas sondazheve edhe çiftet me shumë seks kanë shpesh dëshirën për të "vënë duart mbi veten e tyre".

Arsyet janë, siç u përmend më lart, të ndryshme dhe zakonisht nuk kanë të bëjnë fare me pakënaqësinë me partnerin ose jetën seksuale. Është e rëndësishme vetëm që dikush të bisedojë me partnerin për këtë temë dhe të pastrojë çdo pasiguri të shkaktuar nga një situatë e tillë shpejt.

Masturbimi nuk duhet të jetë problem, sepse njerëzit që kënaqen zakonisht kanë një ndjesi më të mirë të trupit. Kjo përfiton seksin e përbashkët dhe e bën atë edhe më të mirë. Nëse bisedoni me partnerin tuaj në lidhje me këtë temë, ju mund të bëni një hap të rëndësishëm në marrëdhënien tuaj.

Mendimet 5 mbi "Masturbim në partneritet seksualiteti "

  1. Problemi është vetëm masturbimi, nëse seksi vuan dhe ju nuk ndiheni më si partneri. Nëse nuk mund ta kontrolloni vetë këtë problem, merrni ndihmë. Përndryshe, partneriteti do të vuajë shumë. Për seksin është pjesë e një partneriteti ashtu. Nuk duhet të brengoset se njëri nuk është mjaft i mirë për partnerin vetëm sepse ai kënaq veten. Nëse ju ngarkon ju me temën, por ju duhet të bisedoni me partnerin dhe për shkak të tij.

  2. Masturbimi nuk është ndryshe nga të kesh marrëdhënie seksuale me dikë që e do. Është e thjeshtë. Askush nuk duhet të zemërohet me tjetrin. Dhe burrat mbeten të shëndetshëm.

  3. Për sa kohë që seksi nuk vuan nga masturbimi, është mirë të kënaqësh veten. Ju mund të jetoni jashtë fantazive tuaja dhe të zhyteni në një botë tjetër. Dhe ndihe veten përsëri. Satisfying veten është gjithashtu shumë zbutës dhe lehtësimin e stresit

  4. Nëse jeni të vetëkënaqur në partneritet, kjo nuk do të thotë se seksi me partnerin nuk përshtatet. Njëri mund dhe duhet të ketë marrëdhënie seksuale me veten. Ose nëse partneri nuk është atje tani dhe ju vetëm ndjeheni si kjo. Pse jo? Ju nuk duhet të keni një ndërgjegje fajtore ndaj partnerit tuaj. Sepse nuk e mashtrove.

  5. Shumë njerëz mendojnë se masturbimi është i keq. Por si tjetër ta njihni trupin e tij? Si duhet ta njohë partnerin tuaj atë që ju pëlqen, që ju nuk e njihni veten? Masturbimi na ndihmon për të gjetur se çfarë na pëlqen. Vetëm atëherë mund të jetë edhe seksi ynë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.