Seksualiteti në partneritet

Ajo që media ka shitur për vite si një seksualitet përmbushës është vënien e çifteve nën një presion të jashtëzakonshëm. Është koha për të hequr qafe këtë presion të orientimit seksual të instrumentalizuar përmes filmit, radios dhe TV.

Dëshira për seksin normal

Dorëzimi, whips, robëria: Floral Sex duket të jetë pothuajse zhdukur që prej suksesit global të "Fifty Shades of Grey".

Seksi normale dashuroj
Seksi normale dashuroj

Në versionin e filmuar Hollywood, i pari Anastasia trembur dhe pa përvojë nënshtruar po aq mizor sa miliarderi bukur Christian Grey, i cili paraqet Anastasia në botën e ndryshme sadomazohiste.

Tema komplekse është zbatuar gjatë gjithë mbrëmjes dhe është bërë një pikë referimi për një jetë seksuale të përmbushur që nga futja e saj në tregun e gjerë masiv.

Që nga ajo mund të zvarriten deri në një i dobët ndjenjë një e tillë: kur vjen puna për të qenë në gjendje të demonstrojë një jetë të përmbushur seksuale, duhet të praktikave më të njohura seksuale kanë provuar tashmë - ose të paktën lavaman si përlëvduar në fletët, si për të bërë filmin dhe hero gjithmonë ruajtur.

Më pak marrëdhënie seksuale

Dita në, ditë jashtë - kudo që të shikoni, shihni njerëz me sa duket të kënaqur, trupa të pjekur dhe përfundojnë seksin e përsosur. Natyrisht, realiteti është krejtësisht i ndryshëm: përveç stresit të kohës së lirë, punës dhe familjes, shpesh ka pak kohë për të shijuar seksin normal dhe të gjerë. Gjithashtu, Vorturnen erotike që ju merrni në TV vazhdimisht vorgebetet, zakonisht bie pa kohë larg.

Në vend të çifteve që kanë marrëdhënie seksuale me njëri-tjetrin ata thërrasin para tel-së. Sigurisht shumë pyesin: a është marrëdhënia jonë apo jeta jonë seksuale aq e mërzitshme? A e irriton seksualisht partnerin seksualisht?

Hulumtuesit e seksit në Hamburg kanë gjetur në një studim se kjo është plotësisht normale dhe nuk ka të bëjë fare me rrezatimin erotik të partnerit. Sa më gjatë të zgjasë një marrëdhënie, çiftet më pak intime janë me njëri-tjetrin.

Çiftet e sapo dashuruar, pavarësisht nga mosha e tyre, kanë një mesatare prej rreth 10 herë në muaj me njëri-tjetrin. Njerëzit në marrëdhënie afatgjata e bëjnë atë në të njëjtën kohë mesatarisht "vetëm" në herë 4. Është e mahnitshme që padyshim nuk ka rëndësi nëse marrëdhënia është tashmë 5 ose 25 vite. Kjo është kryesisht për faktin se seksualiteti ndryshon natyrshëm gjatë rrjedhës së një marrëdhënieje.

Hulumtimi i sjelljes bie dakord se, sidomos në fazat e hershme të një marrëdhënieje, seksi përdoret si një lidhës për të bashkuar njerëzit së bashku. Sa më gjatë të zgjasë një marrëdhënie, aq më shumë seksi shkon në sfond - gjëra të tjera vijnë në fokus. Shpesh, atëherë shtrohet pyetja nëse kjo do të kishte qenë në rregull.

Gjeni se çfarë është argëtim për të dy bashkë

Natyrisht, duhet të jetë e qartë se ende nuk ka qenë "ajo". Por është një fakt që jeta seksuale ndryshon gjatë rrjedhës së një marrëdhënieje. Çështja nëse duhet të provohet një pozitë e re rezulton të jetë e rrallë.

Seksi - dëshira për normale
Seksualiteti duhet të jetë kënaqësi për të dyja

Më shpesh tema ka të bëjë me mosfunksionimin e mundshëm të ngrerë dhe thatësinë vaginale dhe si të merren me të. Me fat janë ata njerëz që kanë një mjek familjar të cilit ata kanë besim të plotë.

Pika kryesore është të njohësh se seksualiteti i secilit partner individual është i ndryshëm nga ai që ekzistonte në fillim të marrëdhënies. Rastësisht, kjo gjithashtu ka përparësi, sepse ekspertët thonë se seksualiteti në partneritete më të gjata, të cilat e quan "seksualiteti individual" nga rruga, praktikojnë seksin emocionalisht më të thellë.

Partnerët punojnë së bashku për të gjetur se çfarë lloj seksi duan të përmbushin dhe cilat ëndrra dhe dëshira duan të provojnë së bashku. Megjithatë, terapistët seksualë paralajmërojnë kundër thithjes së shumë rrjedhave të jashtme në faza të tilla - nuk duhet të përfshihen modele të tilla si "Pesëdhjetë hije të Grey" ose pornografi të lartpërmendur.

Kjo është më e lehtë, sesa e bërë, natyrisht, sepse ndikimet seksuale shfaqen në çdo ditë për çdo person. Pikërisht kjo supersaturation e përditshme e përmbajtjes erotike që shkakton njerëzit të jenë nën presion emocional dhe psikologjik. Mund të humbasim vetëm krahasimin e përhershëm midis vetes dhe supozuesve të supozuar nga mediat. Dhe atëherë seksi duhet të jetë kënaqësi? Nuk ka gjasa.

Seksi që është kënaqësi punon për çiftet që ndihen mirë së bashku. Këto çifte zakonisht gjejnë seksualitetin e tyre. Gjëja e rëndësishme është që ju të bisedoni me njëri-tjetrin dhe sinqerisht të thoni atë që kalon nëpër kokën tuaj. Është e qartë se kjo nuk është gjithmonë e lehtë për të gjithë.

Stupidly, nuk ka gjuhë adekuate për fushën seksuale në kulturën tonë, pasi nuk ka kulturë të kultivuar në këtë fushë. Duhet të jetë e qartë se seksi i bukur nuk mund të bjerë nga qielli. Erotizëm nuk mund dhe nuk gjithmonë shpërthen spontanisht si një vullkan, edhe nëse ai gjithmonë është portretizuar në filma. Seksi i mirë kërkon që ju të bëni diçka për të.

Të dashur dashuri të papërsosur

Ka mënyra dhe mjete të ndryshme për të formuar jetën seksuale në mënyrë që të kënaqeni me të. Nuk është gjithmonë e lehtë, por gjithmonë ekziston një mënyrë.

  • Seksi normale dashuroj
    Seksi normale dashuroj

    Seksi në orar: Duke pritur që ju të kapërceheni papritmas dhe të mbizotëroni nga epshi, faleni dashurinë. Njerëzit modern planifikojnë dhe strukturojnë tërë ditën e tyre - kështu që pse jo seks? Natyrisht, kjo duket paksa unromantike, por është një fakt që seksi i papërsosur është shumë më i mirë sesa asnjë seksi fare.

  • Bisedimet ndërpersonale: Formimi i një skeme erotike duke folur për seksualitetin mund të bëhet katalizator për kënaqësinë tuaj. Ashtu siç nuk keni të njëjtën gjellë për drekë çdo ditë, seksi është vetëm në shtrat, në një afat të gjatë, i mërzitshëm dhe i butë. Gjetja e vendeve të reja, të dashura mund të jetë tronditja përfundimtare.
  • Marrja e kohës ndihmon: Derisa kalojnë vetëm disa minuta në filma, derisa kundërshtarët të zhytet në jastëkë të përsosur në jastëkët, në realitet është ndryshe - dhe kjo është një gjë e mirë. I ashtuquajturi "seksi i ngadalshëm" kryhet me lëvizje të ngadalta, por më të forta. Cilësia e seksit po rritet me shpejtësi.
  • Duke qenë i hapur ndaj diçkaje të re: Frymëzimi i nxjerrë nga librat dhe filmat nuk duhet të jetë e keqe. Është e rëndësishme për të bërë diçka të mirë nga ajo. Nuk duhet të jetë pranga, fshikullime dhe pishtarë të ndezur. Për shembull, mund të filloni thjesht duke lidhur sytë. Varet nga të gjitha varietetet seksuale vetëm që të dy pjesëmarrësit ndihen rehat. Kështu që gjinia është e mirë, është e rëndësishme që edhe një jo të pranohet.