Sexting - një prirje e rrezikshme Seksualiteti dhe Iluminizmi

Termi sexting përbëhet nga fjalët seksi dhe texting respektivisht dhe përfshin përhapjen e përmbajtjeve erotike përmes Whatsapp ose rrjeteve sociale si Facebook. Në një kuptim më të gjerë, sexting gjithashtu përfshin postimin dhe ndarjen e fotografive në pikëpyetje përbën, si dhe pjesët private.

Sexting - Një prirje e rrezikshme në mesin e adoleshentëve

Kjo prirje rinore tani konsiderohet jashtëzakonisht e diskutueshme, pasi që fotografitë e dërguara ose të ngarkuara shpesh bien në duar të gabuara.

Sexting - Stripti virtual
Online Sexting Trend - Striptease Virtual

Jo rrallëherë, imazhet e dedikuara për miqtë ose ndonjë person tjetër përfundojnë në faqet pornografike, të cilat përdoren nga ofruesit pa pëlqimin personal.

Në thelb, çdo mesazh i dërguar me përmbajtje intime është një rrezik, sepse i prekur nga ky moment është kryesisht i pafuqishëm dhe nuk ka më kontroll mbi një ritransmetim të mundshëm.

Pse është sexting kaq popullor në mesin e të rinjve?

Sidomos adoleshentët në pubertet priren të dëshirojnë të provojnë diçka për shokët e tjerë. Shpesh, përmbajtja erotike del në mes të miqve për të shfaqur virtytet e trupave të tyre dhe për t'i lavdëruar ata.

Në këtë mënyrë, të rinjtë rrisin vetëbesimin e tyre dhe kështu përfitojnë nga sekuestrimi. Përveç kësaj, dërgimi i përmbajtjes erotike përdoret kryesisht në marrëdhëniet për të treguar partnerin dashurinë e tij dhe zgjimin seksual.

Sexting mund të jetë një kërcënim serioz për ata që preken

Sigurisht, sexting paraqet disa rreziqe për përdoruesit, pasi që këta janë kryesisht të rinj. Siç e dini, marrëdhëniet nuk zgjasin shumë gjatë në këtë moshë dhe prandaj mund të përdoren nga njëra palë për të ushtruar presion ndaj tjetrit. Në këtë kontekst, publikimi i fotove shpesh kërcënohet, kryesisht në rrjetet sociale si Facebook apo Twitter.

Çfarë është një kuotë
Përfundim - shikoni, ku zbuloni diçka për veten tuaj!

Por edhe pa dashje mund të vijë për të dërguar përmbajtjen, nëse mesazhi i Whatsapp, për shembull, u dërgua aksidentalisht në disa njerëz. Përveç kësaj, fotot e marra shpesh ruhen automatikisht, gjë që mund të çojë në situatën e turpshme kur tregon galerinë e tij për të treguar imazhe intime të personave të tretë.

Posedimi i fotografive lakuriq të personave të mitur është pra një kërcënim serioz, pasi kjo tashmë mund të konsiderohet si një rast i pornografisë së fëmijëve.

Si mund ta mbroni veten si marrës ose dërgues kundrejt rreziqeve sa më shumë që të jetë e mundur?

Si një dërgues është para se të dërgoni përmbajtjen erotike rritur kontrollin. Duhet të kontrolloni dy herë rreshtin pritës dhe t'i kushtoni vëmendje cilësimeve të telefonit.

Për shembull, kur ngarkoni imazhe në Facebook, auditori mund të përcaktohet. Përveç kësaj, intimalet nuk duhet të tregojnë fytyrën ose veçoritë e veçanta, në mënyrë që të mos dëmtohet në një shpërndarje si viktimë. Nëse dikush merr në fotot e Sexting lakuriq, duhet të fshihet fotografia përkundër atraktivitetit ndoshta ekzistues menjëherë.

Me këtë masë, nuk është më në posedim (përmbajtje pornografike) të fëmijëve dhe prandaj patjetër në anën e sigurt. Përveç kësaj, rreziku i publikimit të padëshiruar në rast të keqpërdorimit të telefonit të mençur nga miqtë apo humbja.

Përfundimi përfundimtar - mos e nënvlerësoni sexting!

Sexting përdoret pakujdesshëm nga shumë të rinj, gjë që rrit ndjeshëm rrezikun e shpërndarjes së padëshiruar. Sigurisht, si një adoleshent, ka më shumë gjasa që të jeni nën presion nga miqtë dhe për këtë arsye të dërgoni fotografi intime nga presioni i bashkëmoshatarëve.

Sidoqoftë, askush nuk dëshiron të shfaqet në faqet e internetit pornografike pa pëlqimin e tyre dhe kështu mund të jetë lakuriq para miliona njerëzve.

Prandaj, është e rëndësishme që të paktën të respektohen rreziqet e sekuestrimit dhe të marrin masat korresponduese. Ju gjithmonë duhet t'i kushtoni vëmendje kujt i dërgoni fotografitë dhe nëse ju aksidentalisht, për shkak të cilësimeve të Smartphone, automatikisht renditen të gjitha kontaktet si marrës. Veçanërisht e rekomanduar është dërgimi i përmbajtjes erotike që ju bën të panjohur dhe as fytyra as karakteristika të tjera tipike.

Në fund, gjithmonë ekziston një kërcënim, prandaj duhet ta pyesësh së paku nevojën për këtë prirje rinore.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.