Abuzimi seksual - mbrojtja dhe simptomat arsim

Të gjithë prindërit duan t'i mbrojnë fëmijët e tyre sa më shumë që të jetë e mundur nga dhuna dhe abuzimi seksual. Por kur mund ta diskutoni këtë temë me fëmijët? Dhe çfarë saktësisht e paralajmëron fëmijën e tij në veçanti? A është e nevojshme të zbulohen të gjitha detajet ose a ekzistojnë disa rregulla themelore për të mbrojtur fëmijën nga sulmet seksuale? Duke pasur parasysh faktin se autorët shpesh janë anëtarë të familjes, tema e abuzimit seksual është edhe më e vështirë dhe duhet të trajtohet me ndjeshmërinë më të madhe. Është shumë e rëndësishme t'i përcjellësh fëmijës që me çdo problem dhe të gjitha frikët vijnë gjithmonë tek prindërit.

Abuzimi seksual - mbrojtja përmes vetëbesimit të fortë

Fëmijët me vetëbesim kanë më pak të ngjarë të jenë viktima të abuzimit seksual. Pragu i frenimit për shkelësin duket të jetë më i lartë këtu, pasi ai ka frikë se fëmija mund të mbrojë veten ose të adresojë abuzimet në shtëpi. Prandaj është e rëndësishme t'i jepni fëmijës tuaj imazhin më të mirë të mundshëm dhe t'i kushtoni vëmendje nevojave të tij fizike dhe t'i respektoni ato. Kjo fillon me puthjen e xhaxhait, të cilën fëmija refuzon. Asnjëherë mos u prekni ose përkëdhelni, gjë që e bën fëmijën të pakëndshme.

Parandaloni abuzimin e fëmijëve
Ndalo abuzimin e fëmijëve

Një "Kjo nuk është aq e keqe, tërhiqe veten së bashku, ndryshe xhaxhai është fyer" është një shtrat në të cilin fara e fajtorit lakmon në të ardhmen. Sepse edhe ai mund të përdorë slogane të tilla për të lëvizur një fëmijë me gjërat që nuk dëshiron. Ajo që një fëmijë dëshiron dhe çfarë jo, e përcakton vetë. Gjithashtu, merr guxim për të thënë se nuk dëshiron të preket nga hallë. Për këtë, fëmijët kanë nevojë për vetëbesim dhe ndjenjën për të qenë në gjendje të merren me trupin e tyre.

Nëse fëmija juaj është tepër i turpshëm dhe i rezervuar, ju gjithashtu mund të rrisni vetëbesimin tuaj në kurse të veçanta. Pothuajse çdo qytet sot e ka atë, dhe vetëmbrojtja për kopshtarët ofrohet nga disa organizata. Kjo nuk do të thotë atë, që një fëmijë kopshti mund të mbrojtur veten kundër një të rritur në mënyrë efektive për të mbrojtur, por dija që fëmija merr në një kurs të tillë e bën atë më të sigurt dhe të guximshëm - dhe sjell atë në këtë mënyrë jashtë rolit të viktimës.

Mbroni hapjen dhe edukimin!

Një marrëdhënie e mirë me fëmijën tuaj është alfa dhe omega e të pasurit e fëmijës suaj të besoni në ju kur keni nevojë. Rastësisht, ju duhet ta ndriqoni fëmijën tuaj në aspektin e seksualitetit, të hapur dhe pa turp. Historia me bletët dhe lule të vogla është zhdukur prej kohësh.

Një fëmijë mund të emërojë vetëm atë që di. Pra, të jeni sa më të hapur, jepni të gjitha pjesët e trupit emrat e duhur dhe mos kini frikë t'i përgjigjeni me ndershmëri pyetjeve të fëmijës suaj.

Nëse fëmija juaj pyet - dhe kjo do të kërkojë, pasi të gjithë fëmijët nga një moshë të caktuar janë të interesuar! - Nga vijnë foshnjat, tregojini atij sa më shumë që është e mundur dhe largoni lejlekun jashtë. Ka tani libra të mrekullueshëm të iluminizmit dhe pamflete që ndihmojnë prindërit të trajtojnë seksualitetin pa pengesa.

Kërcënim dhe shpërblim - diskutoni metodat e shkelësit me fëmijët

Fëmijët në moshën elementare duhet të dinë se çfarë është abuzimi seksual. Shpjegoni fëmijës suaj sa më objektivisht dhe pa frikë se abuzimi seksual ndodh përsëri dhe përsëri. Natyrisht kjo është një ecje e shtrënguar midis paralajmërimit dhe shqetësimit.

Prandaj, është e rëndësishme që t'i tregoni fëmijës tuaj: se ekziston, por ndodh rrallë. Por nëse ndodh, duhet të flasësh për këtë. Mënyra më e zakonshme e kryerësve është heshtja e fëmijës. Ai do të bëjë kërcënime ose do të përpiqet të shantazhojë fëmijën. Ose ai bën premtime dhe shpërblen fëmijën për heshtjen e tij. Edhe kjo, fëmija juaj duhet të dijë. Ata që i njohin metodat do ta gjejnë më lehtë njohjen kur fillon abuzimi seksual dhe mund të mbrohen kundër tij.

Sepse shpesh abuzimi seksual fillon të rrëshqasë dhe jo nga një sekondë në tjetrën. Kryerësi ndjen rrugën e tij përpara dhe me kalimin e kohës kufijtë gjithnjë e më shumë. Prandaj inkurajoni fëmijën tuaj që të flasë menjëherë për ndonjë gjë që është e pakëndshme për të, edhe nëse është e kërcënuar. Duhet ta dijë se mund të mbrohet vetëm nëse flet për këtë.

Si t'i mbrosh fëmijët nga sulmet seksuale në internet?

Përveç mashtrimit të vogël, interneti gjithashtu ofron kriminelë të motivuar seksualisht një hapësirë ​​të re. Kjo dhomë duhet të konsiderohet si e tillë nga prindërit.

Vajza në internet me surprizë të fytyrës
Mbrojtja nga ngacmimi seksual në internet

Skena e krimit: Interneti është në vetvete më i përshtatshmi për të mbetur i panjohur, sepse ai ka diçka të gatshme, çfarë jeta reale nuk mund të bëjë: anonimiteti absolut dhe pa dëshmitarë. Kështu, veçanërisht kjo skenë e re e krimit është shumë popullor.

Për fat të keq, fëmijët, të cilët nuk janë shumë të njohur me rregullat e kësaj bote të re, janë ata që vuajnë më së shumti. Për fat të mirë, ka disa rregulla themelore që lejojnë edhe më të rinjtë që të lëvizin me siguri në botën e internetit.

Anonimiteti i kryerësve kundër hapjes së viktimave

Kundërvajtësit mund të gjejnë lehtësisht fotografi, adresa elektronike, numrat e telefonit dhe madje edhe adresat e viktimave të tyre në internet. Meqenëse fëmijët dhe adoleshentët shpesh i publikojnë këto publikime në faqe të njohura, është lojë e fëmijëve për ta dhe prandaj vetëm njohuria nuk është e dënueshme. Pjesa më e madhe e kohës, autorët e krimit përdorin këtë informacion për të kontaktuar viktimat e tyre, shpesh e bëjnë vetveten më të vogël se ata, dhe çorientojnë interesat e përbashkëta. Ndonjëherë është edhe dhoma chatesh ose forume publike, nëpërmjet të cilave ndodh një kontakt i parë. Në këto forume, të rinjtë me interesa të përbashkëta mblidhen (për shembull, portalet ku të rinjtë mund të postojnë historitë e tyre, të cilat pastaj vlerësohen), kështu që kontaktimi i tyre për hobi të përbashkët është edhe më pak i dukshëm. Kryerësi zakonisht përdor një profil të rremë, që do të thotë se të dhënat e tij (data e lindjes, vendi i banimit, arsimi shkollor) nuk përputhen me realitetin siç u përmend më lart.

Siguria e supozuar e internetit

Problemi është gjithashtu se shumë fëmijë dhe adoleshentë ndihen të mbrojtur në katër muret e tyre. Bota në internet është virtuale, kështu që rreziku gjithashtu duket të jetë virtual dhe jo për të gjetur rrugën për realitetin. Por kur fillon abuzimi seksual? Ajo nuk vjen gjithmonë në një takim me shkelësin për të folur për abuzimin seksual. Dërgojë disa autorëve të viktimave imazhet me motive seksuale ose filma me përmbajtje seksuale - e cila është në vetvete një vepër penale për shkak se ajo mund të fëmija, i riu dhe të papërvojë, kjo është shqetësuese dhe të frikshme. Gjithashtu letrat e neveritshme ose kërkesa për të dërguar fotografi vetë janë krime të motivuara seksualisht.

Ngacmimi në vendin e punës
Ngacmimi seksual në vendin e punës nuk është një vepër e parëndësishme

Vala e përkryer për surfing sigurt - Këshilla për Kids

Prioriteti kryesor është anonimiteti. Mos e posto adresën ose numrin e telefonit në internet. Asnjëherë mos i dërgoni të dhënat tuaja tek një i huaj, e lëre më të dhënat e llogarisë ose fotot e familjes. Nëse përdorni një pseudonim, ai nuk duhet të përmbajë emrin tuaj të vërtetë ose të zbulojë moshën tuaj, si Lisa99. Nga kjo, fajtori mund të konkludojë se Lisa ka lindur në vitin xxxx. Përdorni numra dhe emra të përgjithshëm. Në faqet si Facebook vëreni më shumë nëse nuk vendosni foton tuaj. Sigurohuni që fotografia nuk është një ftesë për autorët e motivuar seksualë.

Realiteti kundër hapësirës virtuale. Rrjeti është një hapësirë, një hapësirë ​​pa kufij dhe me mundësi të pakufizuara. Çdo gjë është e gjallë këtu: nga miku i mirë mbi kriminelët e imët deri te vjedhësi i bankës dhe molestari i fëmijëve. Shpesh kriminelët më të këqij vishen me mantelin më të pafajshëm. Jini të vetëdijshëm se nuk ka vërtet një mik pas çdo kontakti të mirë.

Nëse gjeni diçka të bukur, bisedoni me prindërit tuaj për këtë. Mos u tundo të bëni diçka që nuk dëshironi. Fotot private dhe numrat e telefonit, si dhe emërimet e udhëtimit nuk janë në duart e të huajve.

Jini të vetëdijshëm se njerëzit e vërtetë fshehin prapa profileve virtuale. Jo të gjithë janë një mik - dhe nëse MickeyMouse17 është me të vërtetë djalë i ëmbël me zërin më të mirë që ai pretendon të jetë është i dyshimtë.

Asnjë takim me miqtë e internetit. Asnjëherë mos i takoni një miku që e dini vetëm nga interneti. Këtu lurks një nga rreziqet më të mëdha. Mos u përgjigjeni ftesave të këtij lloji! Përkundrazi: Nëse ndiheni qesharake, duhet menjëherë ta raportoni këtë profil tek administratori i forumit. E njëjta gjë vlen edhe për rastin kur dikush ju ballafaqohet me përmbajtje të natyrës seksuale, qoftë video, foto ose tekste me lëkundje të përshtatshme. Operatori i faqes mund të kthehet menjëherë në polici.

Ku fillon abuzimi seksual i fëmijëve dhe adoleshentëve?

Çdokush që beson se abuzimi seksual i fëmijëve dhe adoleshentëve do të fillojë vetëm kur bëhet fjalë për një formë të aktit seksual, është i gabuar. Por ku saktësisht fillon abuzimi seksual apo ngacmimi seksual? Natyrisht që nuk mund ta vizatoni këtë limit në mënyrë të qartë. Sidoqoftë, çdo gjë që shkel dinjitetin dhe vullnetin e fëmijës është qartazi një veprim kriminal.

Mbrojtja nga abuzimi
Mbrojtja kundër abuzimit seksual të fëmijëve

Me këtë përkufizim, kjo mund të jetë edhe një vështrim i qartë ose një vërejtje e turpshme. Shoqëria jonë është tepër e ndjeshme për këtë çështje, e cila është shumë pozitive nga njëra anë dhe të gjithë ata që punojnë në institucionet arsimore po i kushtojnë vëmendje. Por kjo gjithashtu çon në faktin se shumica e baballarëve gjithnjë e më shumë frenohen me fëmijët e tyre, në mënyrë që të mos bëjnë asgjë të gabuar.

Abuzimi seksual në manifestimet e tij

Në fillim është ngacmimi. Në dhomat e bisedave ose në forumet fëmijët ose adoleshentët dërgohen video ose fotografi me përmbajtje të turpshme. Ndonjëherë ata gjithashtu u kërkohet të bëjnë vetë aktet seksuale, kryesisht nëpërmjet Skype, kështu që shkelësi mund t'i shikojë ato. Format e tjera të ngacmimit përfshijnë apel rrugë ose heqjen e fjalëve eksplicite seksuale dhe përmbajtjes.

Hapi tjetër është të prekësh fëmijën. Kryerësi kërkon që ta prekë fëmijën në zonën pubike, ta prekë vetë ose ta inkurajojë që ta prekë veten dhe ta lejojë ta shohë. Prekja mund të çojë në përdhunim dhe / ose të përfshijë të gjitha praktikat e tjera seksuale. Sigurisht, pornografia e fëmijëve është gjithashtu pjesë e abuzimit seksual të fëmijëve dhe adoleshentëve. Këtu, fëmija është i detyruar të zhvishet dhe të filmojë dhe të marrë një pamje. Ndonjëherë është gjithashtu e detyruar të shikojë fotografi dhe filma pornografikë ose të shikojë praktikat e të tjerëve. Format e abuzimit seksual janë po aq të ndryshëm sa fantazitë patologjike të autorëve!

Pse shfaqet kaq rrallë?

Pakësimi i abuzimit seksual është alarmant i lartë. Kjo del nga fakti që autorët shpesh vijnë nga mjedisi i fëmijës. Në shumicën e rasteve, për fat të keq, anëtarët e familjes shfrytëzojnë fuqinë e tyre mbi fëmijën. Fëmija është në një marrëdhënie të varësisë, mendore dhe fizike, dhe nuk mund t'i rezistojë sulmeve seksuale për një kohë të gjatë. Edhe nëse vendos të flasë me një të rritur tjetër në familje, shpesh kjo nuk çon në polici. Fakti është, sa më afër një fëmije është një kryerës, aq më pak ka gjasa që vepra të raportohet dhe të merret në gjykatë. Fakti është se ende kryesisht vajzat janë viktima të veprës penale. Autorët meshkuj zakonisht vijnë nga mjedisi i menjëhershëm ose rrethi më i afërt i të njohurve.

Sinjalet për abuzim seksual

Meqenëse viktimat janë më së shumti të heshtur për një kohë të gjatë, është shumë e vështirë të zbulohet abuzimi seksual. Ai njihet shpesh kur është tepër vonë dhe tashmë ka ndodhur simptoma mendore ose fizike. Ka një numër shenjash që mund të tregojnë abuzimin seksual, por jo domosdoshmërisht tregojnë atë.

Vajzë duke qarë
Cilat janë sinjalet tipike të abuzimit seksual?

Sidomos me këtë temë, shumë prej tyre kanë frikë të shprehin edhe dyshime, sepse natyrisht, një i akuzuar gabimisht shpesh ka një jetë të vështirë me akuzat dhe shpesh herë asnjëherë rehabilitim të vërtetë. Sidoqoftë, mund të jetë vetëm në interesin e viktimës për të shprehur një dyshim më shumë sesa për të injoruar abuzimin dhe viktima vuan për vite me rradhë.

Ndryshimet e sjelljes janë të dyshimta!

Ndryshimet e sjelljes janë shpesh shenjat e para të abuzimit seksual. Kjo nuk do të thotë që çdo anomali në sjellje bazohet në abuzimin seksual. Po kështu, zemërimi me miqtë, hyrja në shkollë ose humbja e një personi të ngushtë mund të shkaktojë këtë ndryshim në sjellje. Gjithashtu, disa procese mësimore dhe faza zhvillimore shpesh janë shkak i një anomalie të përkohshme të sjelljes.

Vëzhgimi i saktë shpesh jep informacion, por nuk duhet të harrojmë se çdo fëmijë e trajton abuzimin ndryshe sipas karakterit, moshës, dhunuesit dhe kushtetutës. E rëndësishme: Më shumë anomalitë shfaqen, aq më shumë dyshimi ngurtësohet!

Regresioni në modelet e sjelljes së hershme të fëmijërisë

Një numër i sinjaleve janë veçanërisht të dyshimta dhe duhet të lajmërojnë prindërit. Këto përfshijnë sidomos në foshnjat: çrregullime të gjumit dhe rritje të shfaqjes së këqija, bedwetting ose lëvizjeve të zorrëve pas zgjatur Saubersein, frikën e reja apo phobias në përgjithësi, sjellja whiny, regres për sjelljen fëminore se fëmija ka qenë në fakt ruhen (për shembull, thumb gjiri, baby talk) rritur nevoja për siguri, humbje e oreksit apo dëshirat, mungesa e kontaktit, frika e marrëdhënieve shoqërore, tërhiqen në një botë e vetë interesin e tij, të veçantë në organet e fëmijëve dhe të rriturve të tjerë, të vendosura në një formë të veçantë gjithashtu tregon në lojë (aktet seksuale janë rregulluar shpesh në lojë ose temë e lojës), humbja e interesit në gjëra të bukura gjithashtu.

Në fëmijët më të mëdhenj, shpesh ka anomali të tjera që mund të shkojnë nga përdorimi i drogës, deri te krimi, depresioni, mendimet vetëvrasëse, çrregullimet e të ngrënit dhe madje një rënie në performancën e shkollës. Shpesh adoleshentët e tillë tregojnë gjithashtu një sjellje seksuale jashtëzakonisht të devijuar.

Simptoma fizike të abuzimit seksual

Përveç ndryshimeve të lartpërmendura të sjelljes janë zakonisht simptoma fizike, të cilat vetëm por shpesh nuk japin dëshmi të mjaftueshme të abuzimit seksual. Shpesh ato bëhen të dyshimta vetëm në lidhje me anomalitë mendore. dhimbje barku, dhimbje stomaku, bruising, gjak në urinë (për infeksionet e fshikëzës) ose lëvizje zorrë (nga fistulas anale) mund të jetë i frikshëm dhe më shumë ose më pak të padëmshme në natyrë, por janë shpesh shenja të abuzimit seksual. Më të dukshëm janë dhimbja në zonën gjenitale, kruajtja e shpeshtë, lëndimet abdominale, sëmundjet veneriane në shtatzëninë e padëshiruar.

Çfarë duhet të bëni nëse fëmija juaj është abuzuar seksualisht?

Abuzimi seksual ose zbulohet kur fëmija i beson një të rrituri, ose kur ajo tashmë tregon simptoma të dukshme dhe prindërit bëhen të dyshimtë dhe fillojnë të hetojnë.

Impotenca shpesh ndjek shokun! Çfarë tani? Si mund të shkoj përpara për të mbrojtur fëmijën tim dhe për të ndëshkuar kryerësin? Nëse fëmija është ekstrem në lidhje me subjektin, ai zakonisht do ta krijonte atë ose do ta bënte atë në fragmente. Ka një numër simptomash që tregojnë abuzim seksual dhe janë detajuar diku tjetër.

Është shumë e rëndësishme për ta marrë fëmijën seriozisht kur kjo nënkupton abuzim. Në shumë pak raste fëmijët mendojnë një gjë të tillë. Pra, ata marrin çdo hint seriozisht, megjithatë të cekët dhe të koduar mund të jenë.

Symbolfoto Abuzimi i fëmijëve
Sinjalet për abuzim seksual të një fëmije

Për t'i bërë gjërat edhe më keq, fëmijët shpesh nuk komentojnë sepse kryerësi vjen nga mjedisi i menjëhershëm, zakonisht edhe nga familja e tyre! Kjo shpesh mund të jetë pengesa më e madhe për fëmijët!

Mbani qetësinë dhe forcon fëmijën!

Mbani qetësi, edhe kur është e vështirë. Fëmija është në një situatë ku ajo ndihet e pandërgjegjshme, e hutuar dhe shpesh fajtore. Jo rrallë është vetë fajtori që e fajëson fëmijën.

Është shumë e rëndësishme që të merrni ndihmë profesionale sa më shpejtë të jetë e mundur. Ata mund të ngushëllojnë, forcojnë, mbrojnë dhe kapin fëmijën tuaj, por vetëm psikologët dhe profesionistët janë të trajnuar për të trajtuar dëmin mendor që abuzimi i lënë. Ata gjithashtu ndihmojnë prindërit të përballojnë më mirë abuzimin seksual të fëmijës së tyre dhe mund të tregojnë situata të vështira dhe si të merren me ta.

Si një prind, ju mund të ndihmoni fëmijën përmes një rutini që është aq i rregullt sa të jetë e mundur. Edhe nëse duket absurd dhe i gabuar, zakonet gjithashtu sigurojnë siguri dhe ndihmojnë fëmijën të përpunojë përvojat traumatike.

Çfarë duhet të bëni nëse ka dyshim

Ndonjëherë ajo fillon me një dyshim të zbehtë që së shpejti do të rëndohet. Nëse fëmija nuk flet vetë abuzimin seksual, ju nuk duhet ta bombardoni atë me pyetje të drejtpërdrejta, sepse përndryshe mund të ndodhë që fëmija të mbyllet plotësisht.

Tregojuni fëmijës për ditën e tij, më shumë detaje se zakonisht, dhe dëgjoni me vëmendje nëse flet rastësisht për ngjarje të pakëndshme. Disa kurrë - kurrë nuk të vërtetë - fëmija një turp për moton: "duhet tani, që e kishte shumë më herët duke thënë se" Ose më keq: "Pse ju le veten sepse rënë" dhe "unë do të në vendin tuaj ... "

Deklarata të tilla inkurajojnë më tej fajësinë e fëmijës dhe ndihet edhe më keq. Kjo kushton një fëmijë shumë guxim për të adresuar edhe abuzimin. Nëse keni gjetur veten nga tronditja e parë, duhet të kërkoni ndihmë nga stafi i specializuar, siç është përmendur më sipër. Në shumicën e rasteve kjo përfshin policinë, sepse abuzimi i fëmijëve është një shkelje e rëndë që duhet të ndëshkohet për të mbrojtur të gjithë fëmijët e tjerë nga ky autor. Si dhe kur policia është e përfshirë duhet të bëhet për të mirën e fëmijës në konsultim me psikologët.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.