Ditën e verës. | Festoni zanatet

Tag veror është aksesor për trenin e ditës së verës! Treni ditor i verës është një zakon që vjen nga Pfalz dhe gjithashtu përfshin rajone të tjera ngjitur. Me këtë paradë të gjallë të lumtur dimri është dëbuar, më herët ai gjithashtu kishte traditën e vdekjes.

Tradita e ditës së verës

Dita e verës shkop simbolizon jetën e re, pranverën dhe kështu fillimin e një cikli të ri. Varësisht nga komuniteti, treni i verës zhvillohet pak para Pashkëve, tradicionalisht të dielën e tretë para Pashkëve.

Summer ditë Plug
Dita e verës Tinker shkopinj veten

popullor porosi Mënyra e Kurpfälzer, ka shumë të ngjarë rrënjët pagane dhe ju të gjeni prova të tij në kohën e Sun Mbreti, Louis XIV. Nëse kjo megjithatë tashmë ka dhënë ditën e gjallë verës Fut atëherë, nuk është i njohur. Pas trenit të ditës së verës, dimri digjet në formën e një burrë dëbore gjigant në një spektakël të madh.

Cila është dita e verës?

Një ditë e verës shkop është një shkop i thjeshtë, këtu quhet Stecken, i cili është i pajisur me shirita me ngjyrë. Në majë të kokës gjendet një gjevrekë maja dhe nganjëherë edhe një vezë e lulëzuar si një shenjë e jetës së re dhe pranverës - këtu ju mund të shihni lidhjen me Pashkën!

Në disa qytete, mollë ose bouquets të vogla janë një traditë në ditën e verës. Me etiketat shumëngjyrëshe të verës në duart e tyre, fëmijët shoqërojnë karrocat e zbukuruara të klubeve të ndryshme. Në fund, natyrisht, gjevrekë e ëmbël mund të hahet - për të rejat më të rinj, gjithnjë në pah!

Tag verë shtëpi

Dhe këtu vjen një udhëzues i thjeshtë se si të bëhet një ditë e tillë verore e gjallë. Kjo ngre disponimin sidomos kur dëbora në livadh akoma nuk dëshiron të japë rrugën dhe fëmijët tashmë po ëndërrojnë për ngjyrat e pranverës.

Së pari, keni nevojë për gjërat e mëposhtme: një lajthi ose bambu shkop (në janë gjithashtu në dyqan lulesh), një thikë xhepi, një lulëzim-out vezë, një Hefebrezel (pjekur në mënyrë ideale veten!), rëndë ose letër krep.

Së pari, ju mprehin shufrën për fëmijët, pastaj filloni të mbushni shkopin nga poshtë në krye me sythe të përfunduar (ose të blera ose më parë të bëra edhe vetë). Nëse preferoni të përdorni letër me krep, ju gjithashtu mund të dekoroni ditën e verës shkopinj me shirita të gjata me ngjyra. Kjo është më e lehtë sidomos për fëmijët më të vegjël. Thjesht vendosni shumë shirita të gjatë të letërve të kuq në krye, hiqni pak dhe vendosni gërshetën e maja dhe vezën në krye - dita e verës është e gatshme.

Nëse ju dëshironi, ju mund të përfundojë vetë shufra me letër crepe, nuk ka kufizime për imagjinatën tuaj!

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.