Sunscreen për Baby & Toddler | Shëndeti & Parandalimi

Në mënyrë që foshnjat dhe fëmijët të gëzojnë plotësisht diellin, është e rëndësishme të merrni disa masa paraprake. Kjo është veçanërisht e vërtetë, pasi dielli i drejtpërdrejtë duhet të jetë tabu për fëmijët deri në vitet 2.

Kremra e diellit speciale për lëkurën e foshnjave dhe të vegjëlve

Kjo është e rëndësishme sepse lëkura e foshnjave dhe të vegjëlve është shumë e ndjeshme. Sidomos kur është fjala për rrezatimin UV.

Sunscreen për foshnjën dhe foshnjën
Mbrojtja e diellit për foshnjën dhe foshnjën - pavarësisht rezistencës gjatë kremimit

Lëkura është ende shumë e hollë në vitet e para të jetës dhe gjithashtu mbrojtja UV, e cila rrethon lëkurën, së pari duhet të zhvillojë atë që ndodh në vitet e para të jetës. Sigurisht, fëmijëve gjithmonë duhet t'u jepet mundësia për të luajtur, luajtur dhe lëvizur jashtë. Natyrisht, pasi që fëmijët janë të detyruar të ekspozohen ndaj rrezatimit UV, duhet të merren masa mbrojtëse.

Masat mbrojtëse

Është e rëndësishme që fëmijët të kalojnë shumicën e dy viteve të para të jetës në hije. Sidomos gjatë kësaj kohe, fëmijët duhet të ekspozohen sa më pak të jetë e mundur ose sa më pak të jetë e mundur rrezet e diellit direkte. Hapësira me hije janë ideale këtu.

Dielli i drejtpërdrejtë duhet të shmanget edhe me një mbrojtje dielli si një kapuç ose një ombrellë, ashtu siç mund të shkaktojë që fëmijët të tejkalohen. Në vitin e parë të jetës ju duhet të bëni pa sunscreen. Kjo mund të ngarkojë në mënyrë të panevojshme lëkurën shumë të ndjeshme të të vegjëlve.

Është gjithashtu e rëndësishme që vaji i foshnjës nuk është një sunscreen. Nëpërmjet vajit, fotosenzitiviteti i lëkurës së foshnjës vazhdon të promovohet. Por jo vetëm për foshnjat, madje edhe për fëmijët deri në moshën parashkollore, është e rëndësishme që ata të shmangin diellin që flakëron. Për rreth një orë në ditë, fëmijët duhet të luajnë, të dëmtojnë dhe të lëvizin në ajër të pastër. Kjo mbështet zhvillimin e fëmijës. Po ashtu vetë-formimi i vitaminës së rëndësishme D.

Por rrezet e diellit direkte shmangen në mënyrë ideale edhe pas dy viteve të para të jetës. Kjo është kryesisht për shkak të faktit se lëkura e fëmijëve nuk mund të prodhojë pigmente, të cilat janë pjesë e mbrojtjes natyrore, mjaftueshëm dhe sa më shpejtë. Të dy djegiet nga dielli dhe skuqja duhet të shmangen me çdo kusht. Shenja diellore më e efektshme është e mbuluar ende në vende me hije dhe veshje të tjera miqësore ndaj diellit.

Rrobat e përshtatshme për diellin për foshnjën dhe foshnjën

Përveç zonave me hije, dielli më i mirë është veshja e përshtatshme për diellin. Veçanërisht kokën, sidomos qafën, veshët dhe fytyrën janë absolutisht të ndjeshme. Prandaj, një fëmijë duhet të veshë gjithmonë një kapelë, kapele ose të ngjashme në diell. Pjesa tjetër e rrobave duhet të jetë e ajrosur dhe ende të mbulojë sa më shumë të trupit të jetë e mundur.

Djegien nga dielli në pushime
Mbrojtja nga djegiet nga dielli

Gjithashtu duhet të theksohet se jo të gjitha substancat janë të ngushta nga dielli. Sidoqoftë, ka veshje të veçantë ndaj diellit, të cilat sigurojnë mbrojtje më të mirë përmes pëlhurave të veçanta.

Në rastin më të mirë këto korrespondojnë me standardin UV 801 dhe kanë një faktor mbrojtje UV të paktën 30. Gjithashtu për këpucët, këto duhet të mbulojnë sa më shumë këmbë të jetë e mundur.
Shqyrtimet e diellit si një masë tjetër

Përveç veshjes së duhur, të gjitha pjesët e trupit të zbuluar duhet të mbrohen me një mbrojtës të përshtatshëm sunscreen. Duhet të theksohet se kremrimi i shpeshtë nuk duhet të çojë tek fëmijët që lejohen të luajnë në diellin që flakëron. Përdorni vetëm sunscreen që është projektuar posaçërisht për fëmijët.

Përveç kësaj, duhet të siguroheni që paratë thahen lëkurën e ndjeshme të fëmijëve më shumë se kremra dhe kremra. Kromi i sunit i zgjedhur duhet të bllokojë të dy rrezet UV-A dhe UV-B dhe gjithashtu duhet të ketë të paktën një SPF të 20. Të gjitha zonat e zbuluara duhet të kremtohen rreth minuta 30 para se të dilni. Gjithashtu, duhet të aplikohet mjaftueshëm sunscreen.

Nëse planifikohet një qëndrim më i jashtëm, kremimi duhet të përsëritet. Veçanërisht në ujë, rritet rreziku i djegieve nga dielli. Prandaj, duhet përdorur sunscreen i papërshkueshëm nga uji.

Masat mbrojtëse të mëtejshme

Sa i ndjeshëm ndaj diellit, ndërsa lëkura është syri. Nëse këto janë shumë të ngarkuara nga UV-B, ajo mund të çojë në inflamacion të konjuktivës dhe kornea.

Portret i nënës dhe fëmijës së lumtur në syze dielli në plazh
Syze dielli për fëmijët duhet të mbajnë rrezet UV veçanërisht të besueshme

Kjo është arsyeja pse edhe syzet e diellit me mbrojtje të përsosur të diellit nuk duhet të mungojnë.

Megjithatë, është e rëndësishme edhe për mbrojtjen e diellit që fëmijët të kenë një model të mirë, kështu që të gjithë prindërit duhet t'i kushtojnë vëmendje një mbrojtjeje të mjaftueshme diellit. Pra, të vegjlit duken në vitet e para, sjellja e duhur në rrezet e diellit të fortë.

Pra, prindërit nuk duhet të kalojnë shumë kohë në diellin e zjarrtë dhe gjithmonë mbrojnë vetveten me veshje të përshtatshme dhe sunscreen.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.