Marimanga si kafshë shtëpiake

Kush vendos të jetë një merimangë si një kafshë, duhet të dijë se ajo nuk është një lodër e përkëdhelur. Merimanga ndonjëherë mund të vihet në dorë, por kryesisht kafsha preferon një qëndrim të pashqetësuar në terrarium.

Marimangat si një kafshë

Nëse dora arrin terrarium, kjo shkakton stres për merimangat, dhe kafsha mund të kafshojë. Terrariumi në të cilin merret merimanga duhet të ketë një gjurmë prej 30 × 40 centimetra. Lartësia duhet të matet deri në centimetra 50. Gjatë moulting, kafsha nuk duhet të ushqehet.

Tarantula e kuqe-gju - Brac
Marimanga si kafshë shtëpiake

Përndryshe, ushqimi i merimangave përbëhet nga insektet dhe arachnids të gjallë, të tilla si karkaleca që mund të blihen në dyqane të specializuara. Përveç kësaj, gjithmonë duhet të ketë ujë të mjaftueshëm. Qëndrimi i merimangave është mjaft i thjeshtë. Kafshët nuk kanë nevojë për ngrohje shumë të lagësht dhe si mulch leh si nëntokësore.

Cilat spiders janë të përshtatshme për mbajtjen?

Llojet më të popullarizuara të spiders si kafshët shtëpiake, janë Tarantula kuqe Kili, dhe Rotfußvogelspinne dhe Tarantula meksikan Rotknie. E para është pesë deri në gjashtë inç i gjatë dhe është i qetë dhe i fuqishëm. Tarantula e kuqe e pulës rritet shumë ngadalë dhe ndalon për një kohë të gjatë me ushqimin. Ushqimet e preferuara të këtij merimangë janë insekte dhe minj fole.

Merimangë e paqëndrueshme me qafore të qetë është një merimangë e zogjve të pemëve dhe mosha deri në vitet 15. Ushqimet e preferuara të kësaj specie merimange janë karkaleca ose kacabu. Gjithashtu, tarantula meksikane kuqe-kurorë është shumë e njohur si një kafshë dhe është veçanërisht e përshtatshme për fillestarët si një merimangë e parë shumë mirë. Ajo ushqehet me crickets ose karkaleca.

Çfarë do të kushtojnë merimangat?

Në varësi të specieve dhe madhësisë dhe specieve, një tarantulë kushton deri në 200 Euro. Terrariumi i nevojshëm për marimangën kushton midis dhjetë dhe pesëdhjetë euro, varësisht nga madhësia e saj. për të ardhur në fund, 15 litër leh mulch, jetojnë kafshëve ushqimore.

Merimangat si kafshë shtëpiake - Përfitimet

  • Merimangat janë të pastra dhe të qeta
  • Nuk keni nevojë për shumë hapësirë ​​për të jetuar
  • Shikimi i merimangave është interesante
  • Qëndrimi i lirë
  • Meshkuj edukative

Një disavantazh i vogël

Shumë njerëz e pinë veten me merimangat dhe kanë një arachnophobia të vërtetë. Kushdo që ka një merimangë si një kafshë, duhet të presë që vizita, e cila vjen në shtëpi nga merimangat e neveritshme, "vrapon përreth" atje. Vetëm fjala spider nxit një siklet ekstreme dhe panik në shumë njerëz.

Heshtur duke zvarritur "critters" me flokë të cilët zvarriten rreth në tokë, aq shumë të ngritur hackles. Për këtë arsye ju nuk duhet gjithmonë t'i thoni vizitorit menjëherë që të keni një merimangë si një kafshë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.