Natën e heshtur - shënimet dhe teksti

Tradita e të kënduarit të këngëve të Krishtlindjeve në shtëpi me familjen dhe fëmijët, ose në shkollë dhe çerdhe, nuk është shumë e vjetër. Vetëm nga rreth 18. Shekulli këndoj në rrethin e familjes dhe vetëm që nga 19. Shekulli njeh këngë në Gjermani nga vende të tjera.

Muzikë dhe muzikë fletë Nata e heshtur

Këndimi dhe bërja e muzikës së bashku dhe rreth Krishtlindjeve krijon një atmosferë të bukur, shumë të veçantë dhe unike. Jo vetëm fëmijët e të gjitha moshave gëzojnë atë. Sa më shpesh që këngët përsëriten ose dëgjohen gjatë kësaj kohe, aq më mirë teksti është i ulur. Nëse mund të luani një instrument, mund të luani një shoqërim.

Duke klikuar në foto, fletë ngjyrosëse me shënime dhe tekstin e karolinës së Krishtlindjeve hapet në formatin pdf

Muzikë dhe muzikë fletë Nata e heshtur
Muzikë dhe muzikë fletë Nata e heshtur

Natë e heshtur - teksti

Natën e heshtur, natën e shenjtë!
Çdo gjë është në gjumë, zgjon vetmuar
Vetëm çifti i guximshëm, shumë i shenjtë.
Djalë mbajtës në flokë kaçurrelë,
Flini në paqe qiellore,
Flini në paqe qiellore.

Natën e heshtur, natën e shenjtë!
Djali i Perëndisë, oh sa qesh
Dashuria nga goja jote hyjnore,
Ndërsa ora e rrahjes na rreh,
Krishti, në lindjen tënde,
Krishti, në lindjen tënde.

Natën e heshtur, natën e shenjtë!
Barinjtë njoftuan së pari,
Nga engjëlli Halleluja.
A ka zë të lartë nga larg dhe afër:
Krishti, Shpëtimtari është këtu,
Krishti, Shpëtimtari është këtu!

Noten von Weihnachtslied Stille Nackt, natën e shenjtë e hapur si skedar grafik


Ju lutem mos ngurroni të na kontaktoninëse jeni duke kërkuar për më shumë shënime dhe tekste të rhymes çerdhe. Jemi të lumtur të shtojmë më shumë shënime me tekst në koleksionin tonë të shënimeve për këngët e fëmijëve. Dizajni i shënimeve me faqet e ngjyrosura për fëmijën është komplekse, por nëse është e nevojshme, ne dëshirojmë ta provojmë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.