T'ai Chi për shpirtin dhe trupin Sport Wellness

Shumë njerëz përreth globit kanë zbuluar artin e lashtë të lëvizjes T'ai Chi për veten e tyre dhe të praktikojnë atë me qëllim të harmonizimit mendjen e tyre për të rregulluar siklet fizike se artit tradicional ushtarak ose për meditim.

Origjina e T'ai Chi - balm për shpirtin dhe trupin

T'ai Chi artet marciale
Informacione të Kompanisë Emri i Kompanisë T'ai Chi Produkte dhe Shërbime Martial Arts - sifusergej / Pixabay

Ashtu si shumë praktika të Lindjes së Largët, kjo perceptohet si një plotësues i dobishëm dhe madje edhe alternativë ndaj mjekësisë konvencionale. Por çfarë saktësisht është T'ai Chi, nga vjen, si bëhet dhe çfarë bën?

Fillimet e T'ai Chi janë ndoshta në 18 që po largohet. Century. Në atë kohë, çdo familje e rëndësishme në Kinë "zotëronte" artet e tyre marciale, të cilat metodikisht dhe teknikisht avanconin nga brezi në brez, por fshehurazi mbaheshin të fshehta.

T'ai Chi tani praktikohet rrallë si formë origjinale e trajnimit për shpatë, por tani shqetësimi kryesor është promovimi dhe ruajtja e shëndetit.

Die Form

Një lëvizje e plotë quhet formë. Këtu, personi merr disa pozita të ndryshme të trupit njëri pas tjetrit dhe i lidh ato me lëvizje rrjedhëse.

Pozicionet individuale kanë - si në yoga - emra të veçantë, dhe një formë mund të përbëhet shpejt nga pozicionet 140. Duhet një kohë për të brendësuar të gjithë procesin, por kjo është gjithashtu një tipar kyç i këtij sporti.

Rruga është qëllimi, dhe me durim dhe këmbëngulje e arrin këtë po ashtu. Magjia e vërtetë e T'ai Chi qëndron në rrjedhën e ngadaltë dhe të përqendruar të lëvizjes. Stilet e luftëtarëve ende po zbatohen shumë shpejt, por në versionin klasik, fuqia fjalë për fjalë qëndron në qetësi.

Ushtrime për trupin dhe mendjen

Zbatimi i një forme fillon me sjelljen e duhur. Në këmbë, me gjunjë pak të përkulur, sytë e drejtë dhe me krahë të varur, njëri mbledh veten në frymë dhe pajtohet që ta përqendrojë përqendrimin në disa minuta të ardhshme tërësisht në perceptimin trupor.

T'ai chi
T'ai Chi - lenin peisazhit / Pixabay

Fryma rrjedh në mënyrë të barabartë dhe në heshtje nëpër tërë trupin. Është e këshillueshme që të zgjidhni një pjesë të qetë të ditës dhe një vend të pashqetësuar për të bërë ushtrimet.

Nëse në mbrëmje në park, në dhomë gjallë ose në mëngjes në tarracë - gjëja kryesore, distractions pakëndshme dhe faktorët shkatërrues janë larg.

Natyrisht që ju mund të mësoni një ose më shumë forma autodidaktikisht nga librat, trajnimi me një mësues me përvojë ndihmon, por sidomos për fillestarët për paqartësitë. Përveç kësaj, çdo sjellje e keqe nuk do të bluhet fare; ju mësoni më shpejt, si ndihet "e drejtë".

Larmia e efekteve

Përdorimi i rregullt i ushtrimeve T'ai Chi ka efekte parandaluese dhe shëruese në të gjithë organizmin. Në përgjithësi, pas një periudhe të caktuar të ushtrimit të vazhdueshëm, gatishmëria, aftësia për të rigjeneruar, ndjenjën e ekuilibrit dhe tretjes përmirësohen.

Tensionja shpërbëhet, qarkullimi dhe ritmi i gjumit stabilizohen dhe gjithashtu një qetësi e caktuar e brendshme vendoset së shpejti. T'ai Chi, veçanërisht kur është fjala për problemet e përbashkëta dhe çrregullimet e lidhura me stresin e kimisë së trupit, mund të zhvillojnë efekte të mëdha shëruese nëse përdoren me udhëzime të duhura.

Për fat të mirë, ky lloj lëvizjeje nuk njeh limit të moshës dhe do të ishte e dëshirueshme, edhe nëse në botën perëndimore pa dashje në praktikuesit publikë i përkisnin natyrshëm jetës së përditshme. Pra, shumë njerëz kinezë nuk mund të gabojnë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.