Kalimi nga kopshti në shkollë

Në moshën gjashtëvjeçare, fillon serioziteti i jetës: fëmijët kanë dëgjuar këto ose fraza të ngjashme në ditët e para kur po afrohej regjistrimi.

Nga çerdhet deri tek nxënësit - një tranzicion i qetë arrin

Në vitet e fundit, kurrikulat e shkollave fillore kanë ndryshuar shpesh dhe mësuesit e përkushtuar tani po përpiqen të lehtësojnë fëmijët për të filluar shkollën duke përfshirë shumë elementë të gjallë në klasë dhe duke reduktuar qëllimisht frikën. Bashkëpunimi midis kopshtit të fëmijëve dhe shkollës fillore është përmirësuar gjithashtu në shumë vende.

Paketat e sheqerit në fillim të shkollës
Kalimi nga kopshti në shkollë

Megjithatë, shumë fëmijë parashkollorë ndihen më shumë se gëzim kur mendojnë për rolin e tyre të ri si nxënës. Në fund të fundit, kjo fazë e re e jetës sjell me vete shumë ndryshime thelbësore dhe, mbi të gjitha, detyrat.

Së bashku me mësuesit që ju duhet të provoni sa prindërit për të bërë kalimin nga kopshti në shkollë sa më të qetë të jetë e mundur dhe të përgatitur fëmijën tuaj dhe të sfidave të reja.

Promovoni pa u mbingarkuar - merrni fëmijën tuaj të mësuar me detyrimet para se të filloni shkollën

Dallimi i madh në mes të promovimit në kopshtin e fëmijëve dhe në procesin e të nxënit në shkollë është se një fëmijë në shkollë papritmas ka shumë më tepër detyrave. Mezi mund të luajnë gjithë ditën, qeshni dhe të drejtuar përreth dhe papritmas ajo duhet 45 minuta në një kohë që të jenë vigjilent, të mbajtur librat e tij gjithmonë i gatshëm për të bërë detyrat e shtëpisë dhe të shkruajnë letra të pastra.

Kjo është një tronditje për shumë freshmen. Prandaj, ka kuptim që fëmijët të mësohen tashmë përpara se të regjistrohen në detyrime. Kjo nuk do të thotë që të vegjlit duhet të bëjnë çdo lloj ushtrimi me shkrim ose llogaritje çdo ditë. Ka mundësi të tjera.

Dita e parë e nënës dhe fëmijës së shkollës
Fillimi i shkollës si fillim i jetës shkollore

Për shembull, nëse fëmija juaj dëshiron të marrë pjesë në një klub gjimnastikor ose në shkollën muzikore, ata duhet së pari të marrin pjesë në një mësim të paarsyeshëm për gjykim. Pastaj mund të vendosë vetë nëse një pjesëmarrje tjetër është e pranueshme apo jo. Por: Sapo fëmija juaj të ketë vendosur, duhet të qëndrojë në atë mënyrë - veçanërisht nëse pagesa vjetore tashmë është paguar.

Edhe në jetën e përditshme ka situata në çdo familje ku një fëmijë parashkollor mund të marrë disa detyra. Për shembull, jepni vajzës ose djalit tuaj detyrën e mbartjes së mbeturinave, duke shkuar në furrë, ose duke e vendosur tavolinën rregullisht. Kjo do të vrasë disa zogj me një gur, sepse fëmija juaj jo vetëm që zhvillon një ndjenjë detyre, por gjithashtu ndihet i marrë seriozisht. Përveç kësaj, vetë-besimi i tij është forcuar.

Përveç kësaj, gjithnjë inkurajoni fëmijën tuaj të mendojë, të shikojë dhe të dëgjojë. Çfarë treguan edukatorët për udhëtimin? Cilat kostum janë të nevojshme për performancën në festën verore? Cilat mundësi zgjedhin fëmija juaj për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve midis dy kënaqësive më të mira?

Duke vepruar kështu, ju gjithashtu promovoni aftësinë për t'u përqendruar dhe për të menduar në një mënyrë të orientuar drejt zgjidhjes. Këto dy kompetenca nevojiten urgjentisht nga studentët, pasi kjo i lehtëson proceset mësimore në mënyrë të konsiderueshme.

Gjithashtu e rëndësishme: Lëreni fëmijën tuaj të përpiqet sa më shumë që të jetë e mundur dhe ta promovojë pavarësinë e tij. Për shembull, kur bëhet fjalë për shkollën, duhet të jetë në gjendje të vishen vetëm, të organizohet vetë dhe të kujdeset për sendet personale.

Herën e parë në shkollë - sigurohuni që të keni pushim të mjaftueshëm

Sidomos javët e para si nxënës janë veçanërisht rraskapitës për fëmijët. Jo vetëm që duhet të mësoheni, edhe ju duhet të gjeni rrugën tuaj rreth një ndërtese të panjohur, të zotëroni rrugën për në shkollë dhe të zini vendin tuaj brenda komunitetit të klasës. Detyrat e shtëpisë janë në pasdite.

Nxënësit klasë të parë
Fillimi i shkollës duhet të shoqërohet nga prindërit

Gjatë kësaj kohe, si nënë ose baba, duhet të siguroheni që fëmija juaj të fle mjaftueshëm dhe të ketë kohë për t'u shëruar gjatë ditës. V

Mundohuni të mbani numrin e takimeve të pasdites sa më të ulët që të jetë e mundur në mënyrë që djali apo vajza juaj të mund të takojë miqtë ose të vendoset në dhomën e tyre.

Mos bëni presion mbi fëmijën tuaj nëse është e vështirë të plotësoni kërkesat arsimore. Shumë klasë të parë konkurojnë me njëri-tjetrin për lavdërim nga mësuesi dhe e vënë veten tashmë nën stres gjithsesi. Inkurajoni fëmijën tuaj që të ndihmojë me detyrat e shtëpisë, por pranoni ato nëse refuzojnë ndihmën tuaj.

Gjithashtu e rëndësishme: nëse fëmija juaj bën gabime, mos i korrigjoni ato. Përndryshe, mësuesit do të gjykojnë gabimisht nivelin e performancës së fëmijës suaj dhe rezultatet do të jenë zhgënjyese në testet e para.

Nëse vini re se fëmija juaj është i mbingarkuar, shikoni bisedën me mësuesin e klasës. Klasët e parë nuk duhet të shpenzojnë më shumë se 30 në minuta 40 për detyrat e shtëpisë.

Lini një koment

Adresa juaj e-mail nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me * theksuar.