sakola Montessori | upbringing sakola

"Mantuan kuring ngalakukeun hal eta sorangan," konsép Montessori - The pangajaran Montessori mana deui di bagian ka guruna jeung dokter Maria Montessori. Ieu dilahirkeun 1870 di Italia sarta sumping ti imah well-borjuis.

Konsep Montessori

dididik Kristen sarta ogé ngumbara aranjeunna ngampanyekeun utamana pikeun hak awéwé sarta hak-hak pribadi. Manehna digawé di rumah sakit keur barudak ditumpurkeun mental, bari maranéhna manggihan yén maranéhanana éta rada daék diajar jeung receptive, tapi jadi jauh lacked konsép katuhu.

Puzzle Montessori di preschool
Konsep Montessori

Maria Montessori dimekarkeun rasa bahan kalawan mana maranéhna mantuan barudak di ngembangkeun maranéhna husus keur barudak ieu. Dumasar ieu jengkar atikan Montessori leuwih taun. Gagasan dasar sakabéh pangajaran teh gagasan utama kawentar: Mantuan kuring ngalakukeun hal eta diri!

Naon balik pangajaran Montessori?

Metodeu Montessori mangrupa anak dina puseur atikan, anak téh pembina dirina sarta memotivasi dina bentuk ganjaran jeung hukuman teu sakabehna perlu. Barudak, nu ngarojong Montessori hoyong kaluar tina diri jeung anu ngamotivasi internal lantaran ide pikeun nyocogkeun kana dunya sawawa, éta decisive.

Dumasar anggapan ieu, aya dina kelas tina Montessori sakola nyatu karya jeung learning muka. Palajaran bisa ruang anak keur percobaan sarta ngumpulkeun pangalaman. Anak sareng bakat na penting, eta tiasa nangtoskeun Pace sorangan tur tumuwuh di Pace sorangan. Rada, mangka ngan maréntahkeun niru hal.

Dina kindergartens Montessori, contona, barudak bakal wanti pikeun ngeset tabél, ku ningali leuwih sarta leuwih deui aya sarta ahirna malah ngabantu hoyong.

Diajar kalawan sakabeh panca indra - nu 1000 ditanggap di Montessori

The Montessori dibagi ngembangkeun barudak kana tilu hambalan. Tahap mimiti budak leutik (0-6 taun), tahap kadua budak leutik (8-12 taun) jeung rumaja (12-18 taun). Dina sakabeh tilu fase indra maénkeun peran penting, sabab barudak kedah noél pangjurung alamiah secukupnya sagalana jeung ka bau.

Kahariwang dina rasa sacara harfiah literal nyaéta gagasan dasar di sakola Montessori na kindergartens. Diajar geschähe pangalusna ngeunaan indra teu abstrak, kitu ogé naon maranéhna diajar bakal tetep hadé, ngabela nyebutkeun. Ngaliwatan ieu panyorot rasa bahan pembelajaran husus maju. Dina matematik téh contona dina necklaces bead ngartos angka sangkan nyarita touchable. Manik blok 1000 sapotong melambangkan nomer luhur sarta ngidinan anak ka hadé ngenalkeun ukuran - henteu ukur di pikiran, tapi ogé ngan dirasakeun.

sakola Montessori na kindergartens di Jerman

Di Jerman, kurang leuwih puseur daycare 600 beroperasi dina konsép Maria Montessori. Mimiti 2013 225 aya sakola primér jeung sakola 156 sekundér, nu dumasar kana prinsip ieu. Sakola téh lolobana pribadi dijaga tur mastikeun ngembangkeun anak di puseur tujuan na.

Kritik biasana difokuskeun transisi ti sakola primér Montessori aturan sakola sekundér sakumaha masalah. Eta geus ditémbongkeun dina kaliwat nu barudak sahingga teu boga gangguan nanaon. Eusi kurikulum teu beda pamadegan hiji sakola nu biasa, tapi krusial nyaeta cara anak learns eusi ieu.

Karya bébas, pilihan pasangan, karya group, kelas muka kalayan loba kasempetan pikeun gerak, manajemén waktu sorangan anu ngan sababaraha aspék nu datang kana antrian di sakola Montessori. Pamustunganana, anak ukuran ieu benefited, sabab diajar damel mandiri.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.