Éksim di barudak

Ieu itches, anjeun ngeruk. Ieu itches deui, anjeun ngeruk malah leuwih. Dugi tungtungna sagalana geus nyeri tur katurunan. Naon hésé pikeun malah déwasa, geus ampir teu mungkin di barudak: ngeureunkeun scratching nalika itching luar biasa ieu dermatitis atopic dimimitian.

Tapi naon anu éksim pisan?

Sabudeureun 15% tina kabeh barudak anu kapangaruhan ku ieu panyakit, sawawa langka di hal nu ilahar. Dina dermatitis atopic - disebut oge atopic éksim - ngabentuk hiji baruntus kulit, gandeng jeung kulit garing anu itches sangar.

éksim
Kumaha behaldet éksim di barudak

Naha panyakit téh hadir, bisa kapanggih dina kulit. Papanggih sahenteuna 3 3 kriteria utama jeung kriteria sekundér pikeun karusuhan hiji cukup aman. Tangtu, nasehat ti dokter hiji kudu ditéang dina sagala hal!

kriteria utama:

  • itching parna
  • Sebaran has (elbows, tuur, beuheung, beuteung)
  • Atopic Erkan Kung di kulawarga (asma, alergi, éksim)
  • kasakit kronis

kriteria minor:

  • réaksi kulitna bodas tinimbang réaksi kulitna beureum sanggeus scratching
  • cap Lawu
  • Paleness sabudeureun muara
  • Itching ngaliwatan sweating
  • Intoleransi sandang woolen
  • Radang kulit sabudeureun nipples

Anu ngabalukarkeun dermatitis atopic

Anjeun bakal pikir dina dinten ieu sareng umur sadaya kasakit di dunya - bisa pinuh informed - utamana sapertos kasakit well-dipikawanoh. Hanjakal keur loba jalma, hanjakalna, ieu teu resep éta. Teu kawas, contona, hiji dander sato, nu bisa ngomong "anak anjeun alérgi kana kuda"Ngabalukarkeun The kudu kapanggih kaluar meticulously.

Ieu disebut micu jeung faktor nu bisa memicu hiji dorongan dina pasien. Pikeun ngubaran kasakit, teu ngabantu kana alleviate gejala, tapi utamina nyababkeun perlu kajawab.

Jeung daptar mungkin sabab aya panjang tur kompléks:

  • Setrés, jeung galur psikologi awak (misalna depresi)
  • Alergi bentuk naon (misalna bulu sato, Polle-, imah debu atawa alergi dahareun)
  • iklim (kayaning ekstrim tiis atanapi halodo)
  • pangaruh lingkungan kayaning haseup knalpot
  • cuci lepat kulit
  • pangaruh hormonal kayaning kakandungan
  • kasakit Bowel

Nu katingali dina dasar sababaraha conto: alesan mungkin aya manifold. Di dieu téh mantuan "diary kasakitmingpin ". Janten meticulous naon tuh dina poé didahar atawa ngarasa ka.

A tip saeutik: A "kasakit haténa" tiasa pohara kapaké pikeun panyakit séjénna kayaning jerawat. Ti ieu kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun manggihan ngabalukarkeun ogé. Conto kumaha sih kajadian: Hayu urang nelepon baé urang Mario Teguh. Mario pernah ngalaman ti jerawat atawa pimples, tapi dina hiji waktu maranéhanana éta aya. Jeung maranéhna henteu dileungitkeun. Perkara teu nu hartina Juhari geus diusahakeun naha remedies grandma imah, produk popular ti toko ubar atawa dana husus ti apotik teh, nanaon mantuan.

Antukna, Mario Teguh dimimitian diary pikeun tetep kumaha anjeunna geus lamun didahar, kagiatan manéhna indit ka dst naon. Dina analisis engké, manéhna kapanggih kaluar yen manehna boga unggal isuk saprak dibawa sababaraha bulan hirup na dina hiji bakery anyar. Tungtungna, Mario Teguh merlukeun dibedah teh Baker sidang dadasar pikeun minggu 2 ... jeung hasil naon nya? Katuhu, anu pimples mundur dugi aranjeunna tungtungna ngiles sakabehna. tukang roti kudu geus dipaké naon baé bahan nu Marios direspon awakna alérgi jeung akibatna kabentuk jerawat.

Ukuran Palliative pikeun éksim

Sakumaha anu geus ditétélakeun, éta hambalan munggaran pikeun ngaleungitkeun ngabalukarkeun kasakit hasil tarung. barudak gering ngalakukeun salah beuki pisan punten, utamana anak wenn urang sorangan jeung eta jeritan sarta goresan itching sheer. Pikeun ngajadikeun eureun ieu sahenteuna urang geus nunda babarengan 5 tips nu kedah ngagentos nu itching, sarta baruntus nu:

  1. Ulah ngeruk!

Paradoxical sakumaha keur disada: teu ngeruk! Komo lamun geus for geus dewasa geus hésé tur geus dipikaresep janten ampir teu mungkin keur barudak, tapi nu scratching relieves nyeri ngan for jurus pisan ringkes, tapi lajeng datang deui kalayan éfék boomerang badag. Hiji siklus galak!

A tip saeutik: Pikeun dihaja scratching pikeun nyegah peuting bari saré contona, éta téh boga mangpaat pikeun motong kuku pondok tur ngagem sarung katun.

  1. hideung teh pungkal

Jieun bungkus tea Hideung unscented sarta nempatkeun eta dina aréa nu dimaksud. Ku tanin, lapisan pelindung dikembangkeun ku kulit kieu leungiteun kirang Uap (inget, kulit garing!) Balik na itching sasuai.

  1. lotion biasa

Jeung paling alam ku krim atawa minyak. Kacida alusna cocog dieu salaku minyak argan Maroko. minyak Argan nyaéta, minyak vegan alam sareng eusi tinggi antioksidan alami jeung vitamin E, nu relieves itching jeung méré Uap penting kulit. Inpo Salajengna ngeunaan minyak argan ...

  1. latihan rélaxasi

Salaku ditulis di luhur, anu ngabalukarkeun mungkin bisa jadi, diantara stress batur. Dina hal ieu, latihan rélaxasi bisa mantuan nambahan anjeun well-mahluk jeung ku kituna pikeun ngagentos itching nu.

  1. pancuran katuhu & garing

ngahurungkeun up nalika showering caina teu panas teuing, sabab ieu dries kulit. Lajeng ngagaringkeun kulit rada kasar, rada dab kalawan anduk a ulah hiji galur perlu dina kulit salah urang. Kadé di dieu pikeun kulit deui keur nyadiakeun Uap jeung nerapkeun krim.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.