Orchid Kamanusaan sarta Studi - Sun mekar orchids maranéhna | tutuwuhan imah

The Orchid atanapi Orchid disebut mangrupakeun kawentar tur nyebarkeun sakuliah tutuwuhan dunya. Gemblengna, pabrik boga dua tubers anu tumuwuh téstis-ngawangun. Kituna, tutuwuhan boga pamustunganana ngaranna asalna tina Yunani nu (orchis di Yunani nepi ka Jerman: "testicles").

perawatan Orchid ditangtoskeun

ulah aya kasalahan di lembaga anu ngurus orchids
Idéal Orchid Kamanusaan sarta Studi

Orchids téh langsung balik kembang komposit, nu disebut Asteraceae, grup kadua panglobana di widang angiosperms. Éta dianggap sabagian geulis. Ku sabab kitu, Orchid nyaeta keur loba pencinta kembang ratu tutuwuhan.

Keragaman of Orchid nyaeta badag. Gemblengna, aya nepi ka 30.000 spésiés dipikawanoh. Téks di handap ngajelaskeun sababaraha tip sarta trik keur perawatan sarta penanganan hade orchids. Saterusna, mertimbangkeun kasalahan naon dilakukeun dina ngurus orchids mindeng.

Dasarna, Orchid mangrupa tutuwuhan pisan gampang-to-pamakéan teu utamana nungtut. Sanajan kitu, aya sababaraha kasalahan nu bisa dilakukeun dina ngurus orchids. Pikeun nyegah ieu ti lumangsung sarta Orchid nu ngarasa nyaman, teks di handap nyadiakeun informasi ngeunaan kumaha carana ngalakukeun eta katuhu.

Kumaha tiasa tumuwuhna orchids anu dibiayaan?

Tumuwuhna Orchid bisa optimal dirojong ku kaayaan katuhu. Ieu ngawengku nu meuli hiji cocog pikeun pot tutuwuhan Orchid. Di dieu, ukuran pot nyaéta kritis. Mangga pastikeun yén pot Orchid anjeun ngabogaan ukuran lumrah anu cocog pikeun pabrik.

Ieu ngandung harti yén pot Orchid teu kudu badag teuing. Kasang tukang jeung ieu téh yén pot tutuwuhan tina Orchid nyaeta stabilitas. Dina pot ageung pikeun tapi obyektif nu bisa teu patepung. Dina kasus awon, Orchid henteu leres dirojong alatan pot badag teuing. Sanajan kitu, ieu téh diperlukeun ambéh kembang bisa tumuwuh optimal. Dina hal ieu, leuwih spasi teu hartosna tumuwuh deui, tapi sabalikna. Ieu harms pabrik, lamun meser badag teuing pot.

Sering kasalahan ieu dijieun sarta ngadegkeun anu pabrik masih diperkirakeun tumuwuh, sarta anu geus dijieun dibekelan keur di awal. Najan kitu, pikeun anjeun nyandak tutuwuhan anjeun hiji kaayaan penting pikeun tumuwuh. Hiji Orchid, nu narima moal stabilitas dina pot maranéhna moal tumuwuh ogé. kituna ngakses punten resep pot leutik. Sagampil akar Orchid nu kudu kasempetan pikeun ngadegkeun optimal.

Sajaba ti éta, pariuk leutik nu dina watesan keur jumlahna tuang cai. Dina tahap ieu, catetan nu bisa jadi diijinkeun éta orchids teu resep beurat cai badag. kituna idéal nyaéta pot leutik nu Anjeun melak Orchid anjeun jeung tuang rutin kalawan jumlah relatif leutik cai. Ku kituna bisa masalah anu bakal jadi pakait sareng pot ageung simpen.

Salah sahiji masalah ieu nyaeta, contona, anu caina teu bisa nyerep lengkep dina jumlah tinggi cai Orchid nu. caina lajeng ngalir kana pot. Ku kituna, akar tutuwuhan nu merta sacara permanen baseuh. Lamun kaayaan ieu teu didiagnosis, nalangsara pabrik. Ieu manifests sorangan dina kanyataan yén akar jadi ruksak. kaayaan ieu téh kritis pikeun Orchid nu. Dina waktu ieu, eta tiasa euweuh nyadiakeun sareng gizi perlu. Lamun kaayaan ieu teu kauninga, tutuwuhan bisa maot ku eta. Ieu kedah dihindari pisan waragad. Dupi anjeun kersa salawasna pastikeun yén euweuh cai aya dina pot.

Kasalahan paling umum di lembaga anu ngurus orchids

  1. Tutuwuhan ieu dituang leuwih - teuing cai

Kawas naon tutuwuhan lianna ogé butuh cai kana hirup orchids. Sanajan kitu, dina éta Orchid ngabogaan kusabab sipat husus maranéhanana leuwih cadar nu teu bisa masihan loba cai, anu dosage katuhu penting.

Tips Orchid Kamanusaan sarta Studi
Kumaha kuring ngajaga orchids kuring sangkan aranjeunna mekar?

Saatos akar sagemblengna disadiakeun, anu caina sésana kudu dipiceun. Upami pupusna tutuwuhan téh caket. Ku alatan éta, resiko nu pabrik jadi dituang ti tebih leuwih gede dibandingkeun résiko anu tutuwuhan ieu layu. Kusabab sipat maranéhanana, Orchid bisa salamet lila kacida alusna tanpa cai. The casting katuhu téh sahingga bentuk alfa jeung omega di lembaga anu ngurus Orchid.

2) Orchid The sanes a worshiper panonpoé - teuing panonpoe langsung

Teu siga ayeuna loba tatangkalan sejen, Orchid kawas panonpoé memang, tapi ngan dina moderation. Orchids anu panjang teuing di panonpoé, janten sénsitip ku sia bintik gelap. Ieu teu kasampak nice jeung pabrik karasaeun uncomfortable. Dina hal ieu, anjeun kudu néangan hiji, spasi deui shaded anyar pikeun kembang kaluar. Kavling lampu ngabantuan Orchid, tapi euweuh sinar panonpoé langsung.

3) hawa Miskin - moal leuwih panas usum

Hawa di rohangan teu kudu teuing garing, lantaran ieu bisa jadi Orchid ogé. Gantina, eta prefers a hawa haneut sarta beueus. Nyiapkeun asor, tutuwuhan bisa contona jadi disemprot ku cai. Sanajan kitu, ieu téh ngan hiji ukuran samentara. Ieu nuju ka masihan panas melak dina usum tiris, ku cara nempatkeun eta on radiator a. Sanajan kitu, Karuksakan hawa panas ieu sarua Orchid, sabab eta lowers asor teuing diperlukeun.

4) Kudu ati nalika motong - akar hawa anu penting pikeun orchids

Hiji catetan perawatan salajengna masalah akar anu nonjol kaluar tina pot. Ieu teu hade ka kasampak di. Sanajan kitu, akar hawa anu penting pikeun Orchid nu. Anjeun puseur pabrik sahingga jawab supply gizi. Aya hiji iwal: Upami akar rotted atanapi maot aranjeunna kedah tangtu dihapus.

5) The dosage pupuk katuhu

Orchid ngabogaan syarat gizi rélatif low. Fase vegetasi tina tutuwuhan nyaeta tina April nepi ka Séptémber. Ngan waktos ieu pabrik kudu dibuahan leuwih ti dua kali sabulan. Sanggeus éta, pupuk nu geus euweuh perlu sahingga kedah tetep dicaram.

6) No robah kuat hawa

Orchid nu mikanyaah kabiasaan. Ieu ogé lumaku pikeun jangkungna tina hawa. Robah suhu di kamar mana nyawa Orchid, jadi ieu teu ngarasa ogé jeung nyadiakeun karembangan a. Pikeun nyegah hal ieu, kudu ensured yén suhu kamar luhur ngeunaan sapanjang taun saluhur.

Poto ti orchids

Ngarasakeun ningali kempelan urang poto orchids geulis