Pubertas di rumaja | pendidikan

Teu dilarapkeun ka kolotna unprepared, tungtungna anjeun masih bisa apal sanajan dina jangka waktu sorangan tumuwuh-jadi, sarta acan asa mun loba kawas ragrag bébas - mindeng salah karasaeun disebut minangka indung kitu na acan jadi daya teu upaya. pertanyaan anu alami di pubertas, ibu usia emas tina Lot omission, nu mangrupakeun tantangan nyata duanana keur barudak, tapi malah leuwih ti kitu pikeun kolotna.

Rumaja mangrupa tahap penting ngembangkeun

Barudak jadi rumaja sarta ahirna jadi sawawa bebas. Kolot mindeng boga waktu teuas jeung ngarasa kulawarga bakal digolongkeun eta, henteu ngalakukeun sagalana pisan gampang.

Pubertas anak sorangan
Pubertas anak sorangan

Ngaleupaskeun dimimitian di TK

Lamun orok geus dilahirkeun, teu saurang ogé nyangka yén alam nyokot Tangtu alam na sanggeus sababaraha bulan jeung aligns sakabéh ngembangkeun dina subyek letting lebet.

Dimimitian ku lengkah kahiji jeung ngasupkeun binih - nu separation indungna jeung anak asalna di installments, tapi manéhna nu keur pernah pareum.

separation berkepanjangan kahiji nyaeta panganyarna jeung multi-dinten lalampahan ka camp sakola di kelas lima. Loba barudak sieun sateuacan, tapi kolotna nu pinuh ku perhatian: Dupi cukup perhatian ka anak kuring? Kumaha lamun eta menyakiti atanapi janten gering? Naon nu bakal kajadian mun anjeunna upami ieu meureun keur bullied dina lalampahan ti batur?

Kabéh takwa ieu sabudeureun letting lebet kudu kitu ogé disumputkeun kolotna méméh barudak jeung leuwih timer kapercayaan dina rasa nu ngatur nguatkeun! Pisan goréng pikeun nyaram barudak numpang kaluar sieun, jadi nu salah nyokot jauh pangalaman gede tur unik, kasempetan jeung loba fun!

Di pubertas manglaku sékrési jeung acan masihan rojongan

Sarta di sawatara titik éta aya! Pubertas asalna munggaran kalayan slight nuances, a méré sakaligus ka sadaya contraindications anak yén Malaikat hipu bisa kalana ngajanggélék jadi sato galak a. Budak, tapi ogé katresna, ujug mundur beuki loba jarak dirina sadar sesa kulawarga.

hambalan ieu hurts, tapi penting pisan pikeun ngembangkeun séhat. Bunderan babaturan anu gaining leuwih pangaruh kana sékrési kulawarga. Naon nu babaturan nu pamikiran ngeunaan salah, leuwih penting ti pendapat ti kolot, sahenteuna superficially.

Malah lamun teu salawasna hayang ngaku kids: apal kana kaamanan domestik salaku kerangka aman yén strengthens immensely. Pubescent panggero pamahaman ti kantos sateuacan, sarta acan mindeng kalakuanana kitu selfishly yen pamahaman diperlukeun janten wisata de gaya keur kolotna.

net kaamanan pikeun ragrag bébas

Pubescent gelut keur kabebasan, teu ukur ngeunaan sipat fisik, kayaning panjang tetep jagjag, bade kaluar jeung mundur, tapi oge kabebasan pamadegan sorangan, pamadegan sorangan jeung kabutuhan sorangan.

jalma ngora gaduh senang
tapi janten sok aya keur barudak - hayu ngaliwat pubertas

Ieu geus bisa ngamimitian dina rasa musik sarta tungtung di waktu pikeun Internet.

Tangtu, hiji teu kudu nempatkeun up kalawan sagalana ti turunan. Aturan dibereskeun bisa mantuan pikeun nyieun spasi, jeung ngajaga muda acan. Kolot bisa mantuan hiji dina jangka waktu nu ieu hususna: mémori tina umbilical cord salah urang sorangan.

Naon bisa geus Isro hadé? Naon anu kolotna Anjeun ogé sarta leres dijieun? Naon atuh hayang ngalakukeun nu diri anu sarua, naon nu sejenna? Abdi hoyong nguatkeun anak kuring, ku kituna meureun aya hiji individu swasta?

Rumaja kudu ragrag bébas maranéhanana, kolotna saukur kedah nyebarkeun hiji net kaamanan nyekel barudak maranéhanana kalawan pangalaman goréng.

Sarta pamustunganana pohara penting: butuh nanaon pribadi dina tahap ieu, éta normal nu barudak rebel ngalawan kolotna, teras tur kiwari!

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.