Qi Gong | Kaséhatan wellness tapa

Anu Kiwari geus kabetot dina beladiri, bakal manggihan deui gancang. rentang nyaeta badag, paménta ogé. Tapi kawas contona di Aikido Jepang, anu Fu Gong Cina atawa Kung Fu brings sababaraha kaunggulan. Kusabab seni Kung Fu - jadi deui nu Shaolin Budha atanapi Wudang Taoist Kung Fu - ngalibatkeun hal anjeun moal neangan dina seni béladiri séjénna. Mangka disebut Qi Gong.

Naon Qi Gong?

Qi Gong ieu mangrupa ditanggung dina istilah koléktif taun 1950er. diringkeskeun kaasup sakabeh latihan nu pangaruh Qi, énergi kahirupan, sarta nguatkeun. Loba nu latihan anu heubeul leuwih sarébu taun. Geus éta Monks ti monasteries Budha sarta Daoist saméméhna latihan nu latihan.

Qi Gong
Qi Gong latihan di alam

Sanajan kitu, Qi Gong muterkeun teu ukur dina beladiri Cina peran penting, tapi ogé dina ubar tradisional Cina, dina TCM pondok. Aya eta ngabentuk salah sahiji tina lima rukun dina numana TCM ngawangun. sagala rupa aspék ngagabungkeun kana hiji Unit. Ieu kaasup rélaxasi, karapihan sarta naturalness, kitu ogé gerak, engapan sarta imagery méntal. Teu kawas di pergerakan tapa téh dibawa kana sambungan jeung rélaxasi dieu. Engapan anu dipigawé dina garis, nu gerak lemes jeung slow.


yoga


Bedana balik istilah koléktif

Malah lamun aya istilah keur sakabeh latihan babarengan, Qi Gong pisan rupa-rupa. Jumlah pasti sadaya latihan teu dipikawanoh. The rupa latihan bisa dipedar ku loba prakték leuwih abad. Master dina Cina kuna masihan sistem sorangan latihan ukur santri maranéhanana dina. Ieu, kahareupna diganti deui sarta dimekarkeun konsep latihan sorangan. Ku jadi dipikawanoh di Jabar sajaba loba konsep anyar geus ditambahkeun sangkan Qi Gong tina beurat lega Éropa jeung Amérika langkung diaksés.

QiGong
QiGong latihan pikeun katengtreman batin

Sanajan diversity, sadaya latihan Qi Gong boga tujuan: balancing anu Qi dina awak urang. Tapi, hancana urusan naon latihan Anjeun ngalakukeun. The latihan individu anu patali jeung saluran tanaga nu tangtu, nu meridians dina awak manusa. Akibatna, efek tina latihan anu béda.

Ti ngajarkeun ngeunaan TCM nunjukeun yen aya teu ngan hiji tipe tunggal Qi, tapi leuwih: The engapan Qi, pertahanan Qi, kadaharan Qi, meridians Qi, sarta organ-Qi, anu dina gilirannana unggal kana organ dibagi. Sagala jinis Qi bisa mangtaun disharmony, nu kadang bisa dibawa kana kasaimbangan deui. Keur kitu, kumaha oge, eta perlu nu latihan luyu dina disharmony alatan.

Sakumaha aturan, Qi Gong ieu jadi ngajarkeun yén salah bisa latihan tanpa pangaweruh ngeunaan pola pribadi tina disharmony aya salawasna. The diajarkeun di Seni bela diri Qi Gong tujuan ogé leuwih prihatin di bringing nu Qi sahiji murid ka tempat pikeun mastikeun yén dijalankeunnana Kung Fu nya leuwih kuat sarta energetic.

Dipikawanoh latihan Qi Gong

Sababaraha latihan geus kahontal hiji tingkat Kinérja sarta anu sahingga diajarkeun remen. Ieu kaasup dalapan latihan brocade yen gerakan 18 of Taiji Qigon, Ba Fanhuangong, Chan Mi Gong, puluhan meditations 5 organ Qigong, kaulinan sato 5 atanapi Meridian Qigong.

Jenis Qi Gong teu ngan béda dina pangaruh jeung réntétan latihan, tapi oge dina asal. Salaku jeung Kung Fu tur Qi Gong nyaeta dina pangaruh agama Cina utama Budha sarta Daoism. Dina biara Taoist on Wudang Shan Budha anjeun bakal pernah meunang diajarkeun Shaolin Qi Gong sabalikna.

Chan Mi Gong

Conto Budha Qi Gong teh Chan Mi Gong. Ieu ogé disebut qigong tulang tonggong. Lembaran ieu tulang tonggong nu keur dipindahkeun ku cara maké gelombang-kawas impulses. gerakan ditransferkeun pamustunganana ka sakuliah awak.


Naha urang kudu dahar sayuran?


sapuluh Mediatationen

Conto Daoist Qi Gong teh sapuluh meditations ti Gunung Wudang. Dina latihan ieu, pokus tos disimpen dina prinsip Taoist of kasaimbangan opposites. Lab sentral ngajarkeun "The kembang Seroja kabuka" téh, nu teu ukur dugi ka pagawean fisik, tapi aspék spiritual ngalibetkeun.

Pikeun ngawujudkeun naon nu katuhu kalawan zat, merlukeun rada saeutik pangalaman sarta praktek. The tapa na gerakan seni Cina nyaeta sakumaha variatif salaku loba taun ngembangkeun sarta ukuran idin Cina. Tapi, nanaon nu Qi Gong téh cocog pikeun beginners munggaran. Pamustunganana, kabeh latihan boga tujuan umum: di harmonis Qi balancing dina diri.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.