Udud nalika kakandungan | Kaséhatan & Baby

Numutkeun statistik masih sabudeureun 30 persén perokok nyandak up awal kakandungan keur roko ka. Diantarana eta dina gilirannana nyiptakeun satengah salila bulan awal kakandungan tetep jauh ti Glimmstängeln. Roko nalika kakandungan boga dampak negatif rongkah.

Roko nalika kakandungan - eta ngancam konsékuansi dramatis

Keur sésana, kurang leuwih 15 persén, kecanduan nikotin tapi jadi kuat teh poean nu ieu ngarugikeun anak anjeun kalawan hajat.

Roko nalika harms hamil duanana indung na fétus
Roko nalika kakandungan anu ngaréndéng!

Eusi popok munggaran mangka paparan haseup ibu nalika kakandungan

Salaku meconium - atanapi colloquially disebut meconium - korsi hareup scolds sanggeus kalahiran, nu geus dikaluarkeun tina orok. Ieu geus kabentuk ti bulan kaopat kakandungan. Ieu ngandung thickened sél hampru ti Schleimhut na swallowed cairan amniotic, nu bisa ngandung ngambah sél kulit jeung rambut.

Investigations ogé ngungkabkeun yén laporan ngawengku polutan jeung produk degradasi ubar, nu geus dihakan di 6 bulan panungtungan kakandungan bisa ditandaan. Sanajan kitu, analisis nu detil rupa jumlah haseup nu indung nu ieu kakeunaan nalika kakandungan teu mungkin.

Kaluron ku udud nalika kakandungan

Salaku bakal nyangka nanaon lain dokter mamatahan sarta ahli niatna discourage roko nalika kakandungan. Dina sababaraha hal, tumuwuhna fétus bisa jadi dipangaruhan adversely sarta résiko awal atawa di kaluron awon ngaronjat sustainably. Saterusna, résiko malformations kayaning dahan stunted atanapi organ tujuanana ngaronjat.

Leuwih ti éta, mangka ditémbongkeun yén dina udud ibu hamil, anu babies dilahirkeun téh 200 gram torek rata-rata ti dina kakandungan normal. Ieu alatan éta salaku hasil tina roko constrict pembuluh darah tina indungna.

Kituna suplai dijieun verschlechter sadia tur orok meunang kirang gizi jeung oksigén ngaliwatan umbilical cord, anu boga dampak negatif langgeng dina tumuwuhna perkembangannya. Sajaba ti éta, resiko inféksi tipe saterusna atawa sindrom pupusna orok téh ngeunaan dua kali tinggi.

Ngaronjat résiko kangker teu ukur dina indung roko

Studi geus ditémbongkeun yén udud ibu hamil kalibet dina cross-bagian 13 kali sapoé salila fag a. Extrapolated mun durasi a kakandungan normal, salapan bulan sahingga timbul ngeunaan 3600 rokok. Mun masih manggihan sababaraha bahan kimia 4000 dikandung dina haseup roko, sababaraha nu karsinogenik sarta pohara beracun, nu dianggap, éta bisa dijadikeun goréng.

Anu perokok nyandak hiji résiko ngaronjat sacara signifikan pikeun loba kangker dina dibeuli geus lila dipikawanoh. Tapi anak ieu disimpen dina roko nalika kakandungan, batu pondasi pikeun kasakit engké kanker. Dina Wasalam ka ulikan hiji ku Jerman Kangker Panalungtikan Center yén barudak tina ibu anu smoked rokok nalika kakandungan, atawa ngeunaan hiji kali 1,5 leuwih gampang pikeun kangker tina kandung kemih sarta saluran engapan luhur. Dina kanker paru, éta ngeunaan 1,7-melu jeung malah tripled dina kangker nasal.

tos rengse nyerah roko nalika kakandungan

kacindekan bisa kituna ukur jadi nu ibu hamil kedah refrain tina roko kudu. Ieu mah ngan ukur worthwhile keur orok unborn. indung nu geus bisa ningali dampak positif tina waiver roko sanggeus sababaraha jam. Ku kituna hiji tekanan getih sarta haté laju ragrag téh observasi sanggeus kira 20 menit. Dina dalapan jam Kohlenmonooxidgehalt nurun markedly geus aya getih. Ieu ogé bakal inget orok gancang, kusabab ayeuna mah nya meunang jumlah cukup oksigén jeung zat gizi.

Lamun roko larangan tapi batur sakamar atawa signifikan lianna sarta lalaki ti awéwé hamil kudu ngarasa euweuh hartina unaddressed. Malah indung roko pasip mungkin geus ngabahayakeun anak unborn. Ku alatan éta, anggaran kudu numana awéwé hamil anu tinggal prinsipna jadi non-roko. Tangtu, teu kudu dipaké sanggeus kakandungan tos rengse kana roko.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.