Sayings | frase basa

"Seuri kawas hayam", "Dina tabung nangtung", "Hiji poé blaumachen" - ieu sadayana frasa anu kami dipaké dina kahirupan sapopoé, tanpa bener nyaho dimana maranéhna asalna ti. Urang terang naon Kami rek nganyatakeun, sarta dulur understands hartina balik deui, tapi lamun maneh kasampak di set tina kreasi tepat, aranjeunna biasana pisan lucu atanapi masihan dinten teu make akal pikiran deui.

Kecap - hartina anjeun sarta asal

Loba idiom bisa ngagunakeun sababaraha Ngamutahirkeun guna méré gambar jelas. Ngan ieu idiom modern teu diatur lolobana ku na urang salawasna tumiba deui ka asal. Kusabab éta waktu kasampak dina asal anu ngadeukeutan.

Redwendungen - harti jeung asalna
dipedar sayings saukur dipikawanoh

Kecap anu dibereskeun struktur kecap anu komponén teu bisa diganti lantaran disebutkeun dina gambar sakabéh geus euweuh nu bener. Tina "pai di bohong langit," henteu bisa "The Beureum ti sawarga bohong" aya, sabab teu saurang understands ieu sareng eta bakal moal make akal pikiran.

Frasa anu ungkapan figurative nu ogé dipikawanoh sarta ngadegkeun dina basa éta. Ieu ogé aya dina basa séjén. Bari eta "hujan ucing jeung anjing" ku kami, eta hujan di Inggris "Ucing jeung Anjing" - anu ucing jeung anjing. Di nagara ieu, kami henteu bakal ngartos ieu, di Inggris deui teu dipikaharti janten Twine nu.

Kami geus disusun teh idiom paling umum na "dirasakeun huntu" aranjeunna dina. Di dieu anjeun bisa malah sakali kasampak di mana éta frasa paling umum mibanda basa maranéhanana.

The A jeung O

"A pangajaran alus teh alfa jeung omega keur mimiti careers maranéhna," nyebutkeun nini Frederike sarta Sigana rusuh bari dina hambalan sakola ti Buyut nya. Frederike nyaho manehna teu persis katutupan sorangan kalawan kamulyaan dina laporan pertengahan taun sarta responds sheepishly, yén maranéhanana baris ngurus hadé deui dina genep bulan hareup.

Nyebutkeun "The Alpha na Omega"
Naon teu frasa "The Alpha na Omega"

Lajeng baé miwarang nya nini naha atikan pikeun kacangan sarta bolts bakal ngamimitian karir. Grandma balesan: "Ku kituna awal jeung akhir anu dimaksudkan. Lamun ngadengekeun raket ti outset di sakola, Anjeun bakal nyieun hiji kacindekan alus di tungtung tur bisa diajar naon rék ".

Sanggeus dahar beurang Frederike mana imah nembongkeun kolotna nu sasmita sakola. Manehna nyangka deui ngeunaan naha nini tapi O nu boga A awal disetél pikeun tungtungna. sugan nini nya teu bisa maca atawa nulis leres?

indung Frederike urang laughs dina pernyataan ieu putri nya na ngomong:

"The Alfabét Yunani boga A keur Alpha sakumaha hurup kahiji jeung Omega Omega sakumaha hurup panungtungan. Frase asalna ti tarjamahan Alkitab ku Martin Luther. Dina eta, Allah nyebutkeun: "Kami Alpha na Omega, awal jeung tungtungna ..." kecap ieu tina Kitab Wahyu weruh indung atawa ngalaporkeun: "Ieu ngandung harti; anu boga awal jeung akhir tina hal di tempoan, nu mendominasi kuma. Ku kituna, kakawasaan pangaweruh anu dikedalkeun kalayan eta. "

Frederike nyaeta impressed sarta megatkeun yén Aisyah hayang ogé tetep hiji panon dina hal di mangsa nu bakal datang tur nu bakal ningkatkeun sasmita sakola maranéhanana.

crux nu

Anke téh hanjelu. Manehna tumaros, kumaha oge, disebutna kaluar dinten kalayan sahabat nya ka pilem nu di momen panungtungan. Stefan, lanceukna badag Anke urang, nyoba kanyamanan nya. "Lajeng anjeun buka nepi isukan ka pilem, henteu jadi goréng."

Redwendungen - "Titik"?
Naon carana frase "Titik"?

Tapi "Isukan teu sapoé pilem na pilem bakal ngarugikeun dua euro langkung. Sakabeh titik téh, sakumaha loba duit belanja Abdi teu gaduh. "

Teu kaayaan nice, tapi maneh kudu seuri di frase dina pernyataan éta.

Naon téh titik konci? Hops salaku tanda baca merrily luhur jeung ka handap? Tur upami kitu, naon nu kudu ngalakukeun kalayan pernyataan éta?

Frase nujul kana urgency atawa pentingna dina. Eta asalna ti Aristoteles, nu sadar yén di konéng tina endog hiji hen urang, a titik leutik luhur jeung ka handap jumps nalika Chick laju tumuwuh.

titik saeutik Ieu jantung sahingga organ pangpentingna tina Chick tumuwuh. Sahingga ogé boga frase dina pernyataan nu kaluar naon pangpentingna di dieu.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.