Sayings | pangajaran basa

"Seuri kawas hayam", "Dina tabung nangtung", "Hiji poé blaumachen" - ieu sadayana frasa anu kami dipaké dina kahirupan sapopoé, tanpa bener nyaho dimana maranéhna asalna ti. Urang terang naon Kami rek nganyatakeun, sarta dulur understands hartina balik deui, tapi lamun maneh kasampak di set tina kreasi tepat, aranjeunna biasana pisan lucu atanapi masihan dinten teu make akal pikiran deui.

Kecap - hartina anjeun sarta asal

Loba idiom bisa ngagunakeun sababaraha Ngamutahirkeun guna méré gambar jelas. Ngan ieu idiom modern teu diatur lolobana ku na urang salawasna tumiba deui ka asal. Kusabab éta waktu kasampak dina asal anu ngadeukeutan.

Redwendungen - harti jeung asalna
dipedar sayings saukur dipikawanoh

Kecap anu dibereskeun struktur kecap anu komponén teu bisa diganti lantaran disebutkeun dina gambar sakabéh geus euweuh nu bener. Tina "pai di bohong langit," henteu bisa "The Beureum ti sawarga bohong" aya, sabab teu saurang understands ieu sareng eta bakal moal make akal pikiran. Frasa anu ungkapan figurative nu ogé dipikawanoh sarta ngadegkeun dina basa éta. Ieu ogé aya dina basa séjén. Bari eta "hujan ucing jeung anjing" ku kami, eta hujan di Inggris "Ucing jeung Anjing" - anu ucing jeung anjing. Di nagara ieu, kami henteu bakal ngartos ieu, di Inggris deui teu dipikaharti janten Twine nu.

Kami geus disusun teh idiom paling umum na "dirasakeun huntu" aranjeunna dina. Di dieu anjeun bisa malah sakali kasampak di mana éta frasa paling umum mibanda basa maranéhanana.

bauklötze amazed

Atang Luisa ngasuh kolotna tina sajak yén Aisyah kedah diajar pikeun sakola. Kolot nu reuwas jeung nanya lamun maranéhna bener diajar sajak ku haté dina hiji dinten naon Luisa satuju.

Babasan "amazed blok wangunan"?
Naon nu frase "blok wangunan amazed"?

ramana exclaims: "Kami blok wangunan amazed sakumaha gancang anjeun tiasa diajar teks ku haté! Ti kuring nu teu, abdi tiasa teu inget nanaon jiga kuring. "

Tapi dimana Rama "amazed blok wangunan" frase éta? Luisa miwarang bapana naon hartina na dimana datang ti? ramana memang bisa ngajawab yén kituna anjeunna wishes pikeun nganyatakeun na Überraschtheit, tapi teu nyaho di mana "blok wangunan amazed" frase asalna. A katingal di internet jeung meunang leuwih ti kulawarga.

Frase aneh keur urang Ieu balik ti 20 mimiti. Abad jeung sumping up di Berlin. Ieu diwangun ti dialek Berlin, nu nyatakeun: "Jlotzen do," ceuk dina gilirannana mangrupakeun formulir pondok tina istilah "Jlotzoogen" panon jadi goggle. Ti "Jlotzoogen" éta petikan waktos "Jlotzen". istilah ieu pangaruh Frankish ngajanggélék jadi kecap "Klozzer" na ku pangaruh basa Jerman High harti leres janten beuki loba poho jeung éta "blok wangunan amazed" dina dinten ieu robah. Ku kituna, frase ieu asalna tina frasa "nyieun panon goggle" tapi masih nyebutkeun dinten sarua saméméh 200 taun. Batur ngajadikeun pikaheraneun panon badag sarta éta téh naon wé, teuing, lamun urang pisan kaget. Nengetan sakali deui ka panon lawan Anjeun upami anjeunna kaget di sabaraha badag aranjeunna.

boga blackout méntal

David ayeuna pilari a menit ka masalah math na teu nyaho dimana pikeun ngamimitian. Kumaha bae hayang tugas na dinten henteu sukses, sanajan anjeunna geus jadi alus di math sejenna. guru Sigana leuwih taktak-Na, nyaéta tip leutik, tapi ku Daud tetep teu nyieun klik.

Redwendungen - "A blockhead boga"?
Naon nu frase "blockhead a boga"?

"Muhun, Daud, naha anjeun kiwari blockhead a?" Miwarang guru naon nods Daud. Saatos guru geus dipedar mun manehna sakeudeung léngkah itungan, David proposes mun dahi sarta nyebutkeun, "Oh, anu kiwari gampang! Naha kuring teu ngartos nu sami? "Daud hayang nyaho guru dimana frase" boga blackout mental "asalna sarta salaku guruna kedah ngaku yén maranéhna sorangan teu nyaho jeung sual ieu salajengna dugi ka tiasa ngajawab sajam. kiwari boga guru blockhead a?

Frase asalna ti Abad Pertengahan, nalika sawah ieu masih plowed ku tim ti oxen. Sato anu dibéré dewan di hareup panon na stretched ngarah teu bisa ningali nanaon. Sato tetep gampang ngalilindeuk, sabab lamun hiji sapi peupeus kaluar, ieu pisan teuas tetep bajak. sumber séjénna ngaku frasa euweuh asalna ti waktu nalika sapi dewan di hareup panon, tapi ieu pilari maju ka dahi Na. Ieu disebut "tungtung yoke" dilayanan salaku pangiriman kakuatan, sahingga beban tensile kasebut dibikeun moal ukur ku otot, tapi ogé tina sirah kana masakan na bajak. Kusabab oxen dianggap bodo, éta pamadegan bisa geus kabentuk blockhead a ngahalangan pamikiran jeung urang masih ngomong kiwari, lamun urang teu ningali nanaon katuhu jauh, tingali atanapi teu lumangsung nepi urang yen urang mibanda dewan di hareup gaduh sirah. Tapi lamun urang teu nyaho nanaon, sabab kami geus pernah ngadéngé éta saméméh, teras urang teu boga blockhead. Frase Ieu nujul ukur kana hal nu aya wae geus disimpen dina mémori urang.

Batur ngarumbaykeun biruang a

Libur leuwih ti jeung siswa kudu ngalaporkeun di kelas ngeunaan pangalaman libur finest nya. Tina log sarta ngawartoskeun yén Aisyah ieu fishing kalawan Mamang dirina bari lauk raksasa sempet ditarik kaluar tina caina.

Batur ngarumbaykeun biruang a
Kamana atuh frasa "Aya tying up biruang a"

Manehna nyokot leungeun nya pikeun pitulung sarta nempokeun sabaraha badag lauk ieu. guru laughs sarta nyebutkeun: "Muhun, Tina, sakumaha bakal Anjeun ngarumbaykeun kami tapi biruang a!", mana Tina hanjakalna teu bisa ngalakukeun nanaon. Manehna miwarang naon hartosna frase ieu, sarta guru ngomong: "Maksudna mah, tapi ayeuna mah nu nuju exaggerating na fibbing ka urang. Jadi badag lauk teu kaci leres éta yén anjeun ngagaduhan on hook nu ". The mahasiswa hoyong terang naha eta" anu tying up a biruang "lamun batur exaggerates dina carita na atanapi malah bohong.

Asal frase ieu teu jelas pisan. Meureun frase ieu boga akar Jermanik, kecap "bar", "tega" dina Jermanik atawa "beban" hartosna. Tapi anu henteu dipedar naha kecap ieu boga hal pikeun ngalakukeun ku bohong atawa FIB a. vernakular geus dianggap Jumlah anekdot kana ngajelaskeun frase ieu. Salah sahijina nyebutkeun yen biruang hiji beban beurat ku kituna anjeun teu saurang ogé bisa tali on deui anjeun anjeunna. Mun rék maksa kana batur carita nu ieu mah, jeung sadar yén bohong manehna nyebutkeun ". Anjeun hoyong ngarumbaykeun hiji biruang kuring"

jadi dina 180

Nalika guru datang kana kelas isuk-isuk, tersangka Hendrik yén uji kosakata teu dipikaharti ogé. guru Sigana lila di babak nu lajeng nyebutkeun: "Nalika kuring kokotéténgan ngaliwatan uji tuts na sabtu minggu teh, ieu mah aya dina 180. Naha naon anjeun sabenerna diajar kecap? Sigana urang kudu ngulang ujian. "

Keur on 180 - Redwendungen
Kamana atuh nu frase "janten 180"?

Hendrik exhales lega. test nu ngulan. Anjeunna estu geus teu diajar deui sahingga manéhna sieun carana ngawasan. Momen salajengna, kumaha oge, manehna keajaiban naon guruna nyebutkeun éta, manéhna on 180? Sanggeus bari, anjeunna ngalaporkeun na miwarang keur.

guru ngécéskeun yén batur téh 180 mun ceuk urang ambek. Jumlah 180 balik deui ka jalan. Nyetir batur 180 kilométer per jam, ieu disebutna jukut. Aranjeunna ngobrol malah jeung anger kuat "ngamuk" jumlah keur speed frantic kasebut dibikeun ka anger dina. perbandingan ieu asalna ti waktu nu laju maksimum teu sakumaha km éta kiwari leuwih 200 h /. Ku kituna, salah sahiji bisa disebutkeun kiwari: "Kuring éta on 220!", Ieu bakal janten versi modérn frasa bakal dipikaharti, tapi tangtu teu umum.

The A jeung O

"A pangajaran alus teh alfa jeung omega keur mimiti careers maranéhna," nyebutkeun nini Frederike sarta Sigana rusuh bari dina hambalan sakola ti Buyut nya. Frederike nyaho manehna teu persis katutupan sorangan kalawan kamulyaan dina laporan pertengahan taun sarta responds sheepishly, yén maranéhanana baris ngurus hadé deui dina genep bulan hareup.

Nyebutkeun "The Alpha na Omega"
Naon teu frasa "The Alpha na Omega"

Lajeng baé miwarang nya nini naha atikan pikeun kacangan sarta bolts bakal ngamimitian karir. Grandma balesan: "Ku kituna awal jeung akhir anu dimaksudkan. Lamun ngadengekeun raket ti outset di sakola, Anjeun bakal nyieun hiji kacindekan alus di tungtung tur bisa diajar naon rék ".

Sanggeus dahar beurang Frederike mana imah nembongkeun kolotna nu sasmita sakola. Manehna nyangka deui ngeunaan naha nini tapi O nu boga A awal disetél pikeun tungtungna. sugan nini nya teu bisa maca atawa nulis leres?

indung Frederike urang laughs dina pernyataan ieu putri nya na ngomong:

"The Alfabét Yunani boga A keur Alpha sakumaha hurup kahiji jeung Omega Omega sakumaha hurup panungtungan. Frase asalna ti tarjamahan Alkitab ku Martin Luther. Dina eta, Allah nyebutkeun: "Kami Alpha na Omega, awal jeung tungtungna ..." kecap ieu tina Kitab Wahyu weruh indung atawa ngalaporkeun: "Ieu ngandung harti; anu boga awal jeung akhir tina hal di tempoan, nu mendominasi kuma. Ku kituna, kakawasaan pangaweruh anu dikedalkeun kalayan eta. "

Frederike nyaeta impressed sarta megatkeun yén Aisyah hayang ogé tetep hiji panon dina hal di mangsa nu bakal datang tur nu bakal ningkatkeun sasmita sakola maranéhanana.

crux nu

Anke téh hanjelu. Manehna tumaros, kumaha oge, disebutna kaluar dinten kalayan sahabat nya ka pilem nu di momen panungtungan. Stefan, lanceukna badag Anke urang, nyoba kanyamanan nya. "Lajeng anjeun buka nepi isukan ka pilem, henteu jadi goréng."

Redwendungen - "Titik"?
Naon carana frase "Titik"?

Tapi "Isukan teu sapoé pilem na pilem bakal ngarugikeun dua euro langkung. Sakabeh titik téh, sakumaha loba duit belanja Abdi teu gaduh. "

Teu kaayaan nice, tapi maneh kudu seuri di frase dina pernyataan éta. Naon téh titik konci? Hops salaku tanda baca merrily luhur jeung ka handap? Tur upami kitu, naon nu kudu ngalakukeun kalayan pernyataan éta?

Frase nujul kana urgency atawa pentingna dina. Eta asalna ti Aristoteles, nu sadar yén di konéng tina endog hiji hen urang, a titik leutik luhur jeung ka handap jumps nalika Chick laju tumuwuh. titik saeutik Ieu jantung sahingga organ pangpentingna tina Chick tumuwuh. Sahingga ogé boga frase dina pernyataan nu kaluar naon pangpentingna di dieu.

ngahurungkeun buntut

Indung maca peuting tadi ti koran anu saurang lalaki shoplifting ngora lolos tilu policemen. Manehna komentar dina Post: "Muhun, saprak manehna geus leres heels nalika anjeunna ngajalankeun ngalawan tilu aparat kapulisian".

Redwendungen - "giliran buntut"?
Naon carana frase "giliran tipe buntut"?

Jenny nyangka ngeunaan lila sanggeus kalimah. Naha maling nu perlu mayar kitu anjeunna bisa kabur atawa naon dimaksudkan indung jeung eta? Bari brushing huntu anjeun méméh bade ranjang Jenny masih boga sual dina pikiran anjeun sarta megatkeun kolotna sakali deui ka alamat eta.

ramana ngécéskeun, hartina "giliran buntut nu batur bisa luput gancang atawa kabur ku ngajalankeun. Frase Ieu meureun asalna ti 13 nu. Abad, nalika ieu umum pikeun suku Slavia kénéh yén awéwé nikah bisa meuli ti nikah nya. Pikeun tilu Pfennig (naon lajeng sapi ngora anu masih henteu meunang anak sapi hiji, jadi heifer a) nampi bisa ninggalkeun awéwé hiji salakina. éta tina kecap Färsengeld leuwih waktos heels abdi. "

indung nu ngagabung paguneman sarta ngomong yén Aisyah terang cara sejen, whereupon nu heels hubungan.

"The Alemanni, ieu lalaki umum anu pilari kana jarak dina konflik militér maksakeun rupa a. Ieu diresmikeun heels sabab melong ngajalankeun hijina deui tina lalaki sahingga oge heels teu sakabéh suku ".

Sanajan kitu, indung jeung bapa satuju yen duanana versi tiasa ngajawab, sanajan mangrupa turunan ti dua hal béda.

Salaku brat a Maranggung kuring

"Tingali Bu, TV, Pa meuli minggu kamari, anjeun meunang ayeuna keur euro 200 kirang," Kena ngabejaan indungna, ngajaga hiji halaman iklan tina luhur sapopoé.

Sayings - "Salaku brat a kuring nu maranggung?"
Kamana atuh nu frase "Salaku brat kuring Maranggung a?"

indung nyokot kertas dina leungeun-Na, berbunyi iklan teh ku reuwas jeung nyebutkeun: "Salaku acan brat kuring a Maranggung a, jadi laér leuwih murah? Éta waras! "

Kena diawaskeun indungna di kaheranan. Naon geus ayeuna nu Stork digoréng ngalakonan jeung eta? Manehna terang nu maranggung ukur tina dongéng istri heubeul 'yén anjeunna brings orok sahingga boga fungsi minangka simbol tuah alus. Bawa eta bisa ngarugikeun ka rék tumis Maranggung ieu? Hayang nganyatakeun indungna ambéh maranéhanana geus kaluar tina tuah lantaran tadi TV dua minggu saméméhna meuli mahal?

Atang Kena tampilan bakal némbongkeun bapana, anu direspon ku frase sarua. Ayeuna manehna miwarang naon kolotna hartosna. ramana ngécéskeun: "Di dieu Alkitab deui anu ngabalukarkeun frasa. Numutkeun kitab storks Musa kudu teu didahar. Engké dina Abad Pertengahan, maranggung ieu dianggap salaku pesona untung, daging bisa teu didahar, sabab henteu rasa. Dina Renaissance, sahingga Pencerahan, maranggung éta sastra ngaheureuykeun disebut saréat pikeun nunjuk kaluar kapercayaan erroneous tina Abad Pertengahan. Stork nu goreng teh simbol tina anyar, nu pernah di katempo atawa pernah diusahakeun kaluar, nu ieu dumadakan wangsit atanapi dipikaharti. Wawasan nu datangna pikeun hirup deui, nu sahingga ogé ditepikeun. Ieu mangrupa ekspresi pikaheraneun, kitu ogé "Guntur sarta kilat" mindeng dipaké nalika hal héran kajadian ".

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.