gizi ditangtoskeun pikeun barudak sarta nonoman

Campuran sehat kanggo diet ditangtoskeun diwangun dasarna tina komposisi saimbang pangan sasatoan jeung tutuwuhan. Hiji produksi énérgi optimal diwangun utamana karbohidrat (50-55 persen) kayaning cereals, Sayuran, kentang jeung buah babarengan.

diet ditangtoskeun salaku rejuvenator pikeun barudak sarta nonoman

Ngan nu saimbang leutik lemak (nepi ka 30 persen) tina lemak nabati atawa minyak atawa ngan mangrupa pecahan leutik sato jeung protéin nabati (10-15 persen) perlu.

Indung na putri gaduh senang bari balanja
diet ditangtoskeun salaku rejuvenator pikeun barudak sarta nonoman

Succeeds dieu kasaimbangan alam, anak nu keur ogé cared keur jeung perlu aya supply suplemén dietary.

Kumaha ngakuan kurang gizi?
Eupan anak dina hiji sisi, kayaning murni vegetarian tanpa susu, teuing daging, jeung seger tur pastries atanapi utamana bonbon, teras kurangna asam lemak, ngabasmi elemen jeung vitamin bisa nyaluyukeun.
Ieu utamana rasa a pikaresep, contona asin, amis, haseum, eta dulls sensasi rasa alam. Kituna, hal anu penting pikeun accustom barudak keur dahar sahanteuna hiji kacamatan di unggal piring.

Kumaha dahar sering na sabaraha keur diet ditangtoskeun?

A diet sehat tur garansi optimal sapopoe mealtimes 3-5. Ayeuna kudu aya sahanteuna hiji hidangan panas. Muhun, burih karasaeun lamun lapar teu sanajan datangna up.

Salaku snack pikeun nawiskeun bungbuahan sarta sayuran, di sababaraha roti atawa pastries. The hidangan kentang panas, béas coklat, pasta, Sayuran atanapi Salad anu sasaena. Di tukeran nawarkeun lauk jeung daging leutik trimmings. Salaku inuman kénéh cai, buah na teh herbal anu murah. kedah dihindari kana inuman gula, juices buah lantaran geus kaasup hiji eusi gula tina 10 persen.

Susu ngabogaan sajumlah bahan konci mun misalna. B. kalsium, fosfor, protéin, séng, iodin jeung vitamin B2 B1 na mana nu penting husus dina fase tumuwuhna. Mun hiji alergi susu aya, nasehat ti nutritionist a kudu consulted.

diet ditangtoskeun pikeun barudak kudu saimbang
Vitamin pikeun barudak

Dahar téh ngarupakeun matéri temperament

Mindeng sawawa ngukur asupan dahareun anak maranéhanana numutkeun kabiasaan dahar sorangan. kituna kudu Kade ulah vorzusetzen servings sawawa barudak.

awak meunang lolobana naon anjeunna perlu. Éta normal nu barudak teu dahar jumlah sarua unggal poe. Gumantung kana umur, jenis alam, tipe awak jeung aktivitas fisik, diet kudu individualized.

barudak sepi tur Petite bakal bisa Cope jeung jumlahna ageung daging jeung lemak, gantina kudu dahareun lampu sabab métabolisme maranéhna tiasa ngadamel ieu hadé. Pre-asak sayuran pangalusna sarta kadaharan haneut anu disebarkeun di saeutik sapopoe.

Aturan bisa ngamajukeun enjoyment

A ritual mudah nalika dahar nu penting, sahingga burih karasaeun. Pikeun sistem pencernaan cageur dimimitian ku kacamatan munggaran. dahareun kami utamana peryogi waktos jeung sésana. Ku alatan éta, hiji pause pondok saméméh jeung sanggeus dahar penting. Distractions kawas radio, TV, bacaan atawa bungah entertaining kudu dihindari. Na kawas nu guys badag ogé lumaku: "salametan pikeun panon".

The tambahan amis nu diwenangkeun

The leuwih sering dipake tinimbang keur rasa amis meureun leuleuy, lantaran susu payudara ngabogaan rasa amis.

diet ditangtoskeun oge ngamungkinkeun saeutik amis
Amis snack jeung euweuh regrets

A total larangan bonbon bakal hésé ngalaksanakeun. Malah piramida dahareun geus dibales tempat nu Ngaruwat nu ngawangun kaayaan "Extras", grup pangan bisa ditolerir.

Manisan teu dilarang prinsipna. Sanajan kitu, éta Panalungtikan Institute of Gizi Child (FKE) ngajak ka "Pakakas" euweuh leuwih ti 10 persén asupan énergi poéan dina bentuk. Ieu, contona, barudak 7-9 taun heubeul ngeunaan 180 kcal atawa sarua ngeunaan 45 20 gram gula atawa gajih gram.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.