Giant Hogweed / hogweed - tutuwuhan bahya

The hogweed buta ieu ogé dipikawanoh kalayan ngaran Giant Hogweed atanapi cakar biruang. The hogweed buta nyaeta ti kulawarga tutuwuhan tina Doldenblüter tur asalna asalna ti Kaukasus. Pertama kali tampil tutuwuhan 1985 on didieu di Éropa.

Hogweed / Giant hogweed

The hogweed buta bisa ngahontal hiji ukuran tina nepi ka tilu méter. Bobot aya anu Mottled poék jeung boga hileud rupa nu lokasina di sakabeh tutuwuhan.

hogweed Giant
Giant Hogweed - MabelAmber / pixabay

Diaméter aci mangrupakeun dua ka sapuluh sentimeter, gumantung kana ukuran sakabéh tutuwuhan. Daun héjo hogweed buta umumna boga panjang hiji méter. Kembang rélatif badag biasana boga diaméter sentimeter 30-50. A hogweed buta bisa ngandung nepi ka 80.000 kembang tunggal.

Mangsa kembangan téh ti bulan Juni nepi ka ahir Juli. Kembang bodas boga diaméter nepi ka 2 sentimeter jeung tumuwuh eta lega arah luhur. Kusabab lambaranana bodas buluan ningali suku sato tina biruang pisan sarupa, pabrik geus ngaranna hogweed alesan éta.

Sanggeus husks siki tina bungbuahan geus kabentuk, pabrik mati. Mun tutuwuhan henteu tempo, éta bisa kalayan gampang salamet pikeun sababaraha taun. Sikina hogweed anu paling giat keur taun.

The hogweed buta henteu tumuwuh taneuh asam. Upami teu kitu, eta pisan undemanding sarta merlukeun ukur saeutik panonpoé sabudeureun pikeun taun salamet.

Di nu disebut furocoumarins hogweed buta nu kaasup nu ngakibatkeun pakait réaksi kulit sanggeus kontak kulit.

Malah hiji kontak ringkes jeung daun bisa cukup signifikan pikeun redden kulit. Dina kasus parah, sanajan gelembung bisa ngabentuk dina kulit. Ieu pisan nyeri tur bisa kalayan gampang nyekel seuneu sarta ngabalukarkeun kaduruk sahiji gelar kahiji jeung kadua.

Salian iritasi kulit, tur weeping muriang bisul, masalah sirkulasi jeung sweats ogé bisa jadi hasilna. Réaksi ieu bisa lepas keur minggu.

Lamun anjeun sumping ka kontak jeung tutuwuhan, kudu urang ngumbah kulit masing-masing tuntas kalayan sabun cai. Mun iritasi kulit lumangsung, dermatologist kudu consulted geuwat ambéh perlakuan luyu bisa dilarapkeun.

hogweed nunjuk

Kontras jeung buta Meadow hogweed hogweed di Éropa nyaéta pituin. Utamina urang manggihan hogweed raksasa di bank jeung ditches na prefers tumuwuh dina beueus, taneuh leupas. Visually, duanana tatangkalan katembong sarupa.

Mun tutuwuhan téh ngora, euweuh resiko keur racun nya. Mindeng daun anu mindeng dipaké salaku pakan ternak. Najan kitu, sato teu kudu meunang teuing eta, sakumaha ieu bisa jadi iritasi kulit disebutkeun hudang. Gumantung kana ukuran tina tutuwuhan ngora, sirung nu bisa didahar atah, atawa asak kana compote a.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.