Godparents anu bisa dibaptis | barudak pangajaran

Mun anak geus saméméh baptisan, hal anu penting pikeun manggihan sponsor hiji. Ieu bakal batur biasana nu sabagian deukeut ka kolotna. Tapi naon ekspektasi atawa malah kawajiban nu kalungguhan jeung tanggung jawab anu kituna disambungkeun ka kolotna piara?

Kami janten godparents!

Salaku kolot ngukut marengan nu anak baptis pikeun baptisan
Urang bakal piara kolotna!

Hiji bapa baptis dipirig anak ti hiji perspektif agama mun baptisan sarta nganggap tanggungjawab éta anak learns uninga iman sorangan sarta hirup.

Ku sataun 1983 nu sponsor dibere di gareja hubungan spiritual. Kecap inspirasi asalna tina basa Latin sarta ngandung harti hiji hal kawas "co-bapana".

Di gereja katolik jeung Protestan, kaayaan keur sponsor anu béda.

Aya tradisi béda for geus kolot Pate urang

Sumbangan considerable ka pameran bisa jadi desain Christening, Kitab Suci a barudak jadi kado atawa kahayang pribadi atawa jangji pikeun kahirupan, salah nu nyepeng tulisan. Di sawatara wewengkon geus ilahar yén barudak mawa sponsor maranéhanana dina lontar Minggu hiji lantai lontar anu nicely dipapaésan jeung ieu rahayu di garéja. Birthdays abdi tiasa janten alesan pikeun rapat téh mun inget baptisan sarta janji sataun.

Dinten pangrojong murni agama kolot piara, kumaha oge, ieu sawaréh kadorong kana tukang

Ku mentor anu geus dipikahoyong yén ieu accompanies ngembangkeun pribadi anak urang jeung kolotna nyaeta on patarosan ngeunaan pangajaran kumisan. Kadang-kadang nu sponsor ieu dugi murni kana gifting on kali husus.

Godparents kedah narékahan pikeun ngawangun hubungan pribadi jeung anak disponsoran tur janten aya salaku pembimbing atanapi mediator maranéhanana antara kolotna. Dipaké pikeun mibanda godparents bisi maot sahiji kolotna nu tugas jaga. Sanajan kitu, hiji sponsor henteu nyambung ka hiji wali. Mun kolotna hayang, ieu bisa dieusian di bakal.

mupus hawa bakal jadi penting pikeun mingpin jeung bapa baptis kahayang

Naon anu ekspektasi, kahayang na commitments ka kolotna piara? Ieu ngaheéat disappointment dina dua sisi. Di pangalusna, hubungan tina kapercayaan diantara anak tumuwuh tur Pate, Dupi tetep keur taun. Kolot tiasa saliwatan dirina téh euweuh godparents, tapi nini. The duduluran atawa babaturan pohara alus anu mindeng dipilih. Kadé anjeun tiasa ngawangun on silih segi nilai imajinasi jeung atikan.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.