botulism orok

Hiji panyakit teu kitu biasa tapi pisan serius di Orok nyaéta botulism orok. Botulism ieu asalna tina basa Latin botulus (sosis), nu karacunan daging disebut sarta hirup hiji anceman, ku toxin botulinum (Clostridium botulinum baktéri) disababkeun karacunan.

Orok botulism ku madu atawa maple sirop

Salaku hiji perantara of toxin nu nambahkeun madu atawa sirop maple mun sweeten z. dipikawanoh salaku teas atanapi porridges. Madu raos nikmat amis tur mangrupakeun kadaharan damang, anu ogé dipaké pikeun tujuan ubar. Jus emas dibikeun ka loba isu kaséhatan, acan dahareun ieu teu tunduk kana syarat panyiri. Dina raraga maéhan baktéri, pangan kudu dipanaskeun dina ngeunaan 120 derajat liwat hiji periode panjang. Ieu teu mungkin ku madu. Anjeunna mangrupakeun produk alam jeung éta disadiakeun di toko.

Orok botulism ku madu atawa maple sirop
Orok botulism - a resiko keur babies ku madu

Kirang lestari atanapi hermetically disegel dahareun, jadi madu atawa maple sirop, nu geus kacemar ku toxin nu, spore teh ngabentuk baktéri jeung ngahontal konsumsi dina flora peujit.

Dina Orok nepi ka sataun, paling rentan ka 6 bulan, kalawan pertahanan awakna beuki teu stabilna sahingga salajengna flora peujit lemah, nya éta racun diangkut ngaliwatan secundum peujit kana saluran getih sarta ti lajeng on nya meunang kana tuntung saraf dina sistim saraf periferal mana sékrési hiji neuronal penting utusan geus dicegah.

épék toksik madu na maple sirop dina babies

Blok pangaruh toksik nu signalling antara saraf jeung otot. A paralisis creeping sadaya wewengkon awak jeung organ jeung ngeureunkeun peujit teh konsekuensi serius. Efek toxin henteu salawasna noticed tur jadi mindeng bisa gejala anu dipikawanoh wungkul sanggeus poé malah minggu. Weakening tina otot mata, kurangna ekspresi raray, paralisis tina otot engapan nepi ka shortness tina napas sarta gencatan patempuran tina engapan, Heureuy, sarta lemah otot sahiji sistem musculoskeletal tanda karacunan ku botulinum tur bisa ngabalukarkeun pati lamun teu langsung, darurat sarta perawatan intensif. Dina rojongan lengkep dokter urang recovery hiji mungkin tapi anjeun kudu reckon kalawan ruksakna consequential.

Unggal taun hiji hal botulism orok Robert Koch Institute di Berlin anu dilaporkeun. Nalungtik ngeunaan jenis ieu karacunan jeung pangaruh na dijieun di Éropa saprak 1976 sanggeus kasus nu pertama di Amérika lumangsung sarta didiagnosis. kasus sejenna lumangsung laun nepi di Australia, di AS jeung habitat Jepang. Ogé sambungan kalawan pati cot dirumuskeun di dieu. Di Éropa, ngalaporkeun sarat ka Inféksi Protection Act.

Taya madu jeung euweuh sirop maple dugi sahenteuna 1. tepang warsi

Kaséhatan demi orok urang, nepi ka ultah mimitina kudu dispensed dosis madu jeung maple sirop mun botulism orok tina ngamekarkeun kaluar tina jalan pikeun nyingkahan resiko.

Dina Orok, barudak, rumaja déwasa, kalawan pinuh fungsi flora peujit sarta secundum titik cageur, toxin ieu dikaluarkeun, tanpa mana eta asup kana aliran getih awak, saperti eta lumangsung ngaliwatan anu sadia dina madu dosis low. Hiji rekaman anu racun dina ibu asuhan, madu nu geus dibawa ka aranjeunna ieu sahingga moal dibikeun.

Iwal mun ieu di tatu na penyembuhan pengobatan nipples kalayan madu. Sacara umum, bakal tetep dicatet yén anjeun kedah ulah aya sacara umum kana sweetening dahareun orok, porridges ngarep-dijieun na teh / inuman, sabab ieu bakal nyieun hazards tambahan atawa panyakit, sarta bisa ngabalukarkeun.

Kasus mimiti botulism orok ieu saliwatan kapanggih 1976 di California. Di Jerman ieu saprak 1996 rata-rata sakali sataun pikeun hal saperti. Dina peujit tina orok racun bahya garap. Sanajan kitu, eta Butuh waktu sababaraha poé ka minggu dugi gejala jadi jelas. Ku sabab eta pisan hésé nyieun link antara gizi sarta panyakit keur médis. Teh toxin ti Gut kana saluran getih, mangka disebarkeun dina awak urang. Ieu lajeng nempel sorangan ka tuntung saraf sarta nyegah nganggo proses pangpentingna, kayaning tractions otot. hasilna nyaeta paralisis. Hanjakal anjeun teu bisa nungkulan toxin Anti minangka orok sawawa.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.