Safran | Rempah lamun masak

Saffron ieu kawanoh ogé salaku raja rempah. Teu tanpa alesan, sabab ieu teh bungbu paling mahal di dunya. eta anu sasari ti kembang tangkal "Crocus sativus". Unggal kembang ngan tilu stigmas bisa dipanén.

Saffron - The bungbu paling mahal dina dunya na remedies

Keur panen tina salah kilo tutuwuhan saffron diwajibkeun 200.000.

Saffron - Crocus sativus Ti
Paling mahal bungbu di dunya - dicandak ti Crocus sativus

Ti threads teu bisa dipanén ku mesin, karya manual dieu laborious geus ngumumkeun. Therein perenahna alesan pikeun preciousness sahiji bungbu ieu.

Saffron munggaran didadarkeun dina mitologi Yunani. Nurutkeun legenda, Zeus disebut geus angon dina ranjang tina harta ieu. Raja rempah, sababaraha Kujang, tapi éfék penyembuhan na ieu ogé dipikawanoh jeung ngaapresiasi spin.

wewengkon tumuwuh sarta distribusi saffron

Hal ieu dipercaya yén bungbu ti Crete purba geus sumebar ka sakuliah dunya. Sanajan kitu, hiji pernyataan definitif ngeunaan nagara asal teu dipikawanoh. Kusabab pepelakan lembut cinta kaayaan cuaca husus ka Safran moal bisa tumuwuh di mana waé di sakuliah dunya.

Kiwari, wewengkon ngahasilkeun utama nu di Iran. India jeung Yunani nu wewengkon utama lianna pikeun tumuwuh saffron. Hiji gelar leuwih leutik di samara Maroko jeung Spanyol ieu dipelak. Jumlah nu relatif leutik dieu kalawan ngeunaan 1,3 ton per taun. Éropa Tengah ogé boasts wewengkon tumuwuh sorangan. Kituna teh Wachau saffron jeung Pannonian Saffron geus dipelak contona di Austria. tapi sabagian metot ieu désa leutik Mund di Swiss. Di dieu bungbu mulia ieu dipelak di wewengkon ngeunaan 2.500 méter pasagi. panen aya dina tetempoan, sakabeh desa asalna babarengan pikeun nyokot.

Penyembuhan kakuatan tina saffron - Mitos jeung Kujang

Tutuwuhan anu attributed kakuatan penyembuhan, anjeunna di jaman Yunani salaku aphrodisiac dibuktikeun. Di jaman kuno ieu ngomong yén saffron ieu ditangtayungan ukur pikeun dewa jeung raja. Aranjeunna ngagem baju nu kungsi dyed kalawan saffron.

bungbu dianggap hemostatic, revitalizing jeung obat kuat. nu scars cap dina Pasundan (TCM), tapi ogé dina Naturopathy domestik dipaké. Sajaba ti éta, saffron dianggap miracles kaendahan. Ti stigmas parfum bisa dihasilkeun ditambah rempah lianna sarta parfum.

DiePflanze diperkirakeun jadi bungbu a kusabab rasa rada pait jeung lada na. dipaké sparingly, méré dahareun touch husus sarta warna beureum saulas.