St. Martin - Saint Martin | ngagungkeun

Hari raya St Martin of Tours nyaeta 11 nu. sohor Nopémber sarta berorientasi béda dina loba kawasan. Tapi, carita St. Martin jeung aksi kawentar - bagikeun mantel nu - madhab.

Hari raya St Martin - tradisional jeung masih ayeuna

The 11. November éta kituna jalan dicokot salaku poé zikir sabab éta dinten ti astana Martins. Anu di 397 sarta saprak lajeng poé ieu sohor di Éropa Tengah jeung dirancang béda gumantung kana wewengkon.

Caang St. Martin lampion
Caang lampion St Martin

Lamun urang perhatikan sanggeus tanggal ieu téh ogé ngeunaan 40 dinten sateuacan Natal jeung awal saum, sabab geus komitmen ku Abad Pertengahan, utamana dina Garéja Ortodoks.

Loba keneh di awal saum ka karnaval St Martin masihan jalma kasempetan sejen, beberes na subur dahar saméméh aya poé saterusna 40 ngan ongkos meager atawa gigireun nanaon.

Dina Rhineland, anu 11 téh. November ogé ditandaan mimiti mun usum karnaval. Sajaba ti éta, pajeg geus dibayar dina poé éta, mindeng di nanaon sarta ku geese. Sato kudu geus disebutkeun ku FED leuwih usum, jadi stok ieu decimated cara ieu sarta dina waktos hutang bayar sami.

The 11. November, kumaha oge, geus sapoé has dina nu hubungan pagawean réngsé atawa ulang dimimitian, réngsé di tenancy atanapi bunga itungan jeung ulang dimimitian. The Martini Day geus salawasna geus waktu keur awal jeung akhir dina lapisan ékonomi sarta kituna ieu disebut oge tanggal Kupon.

St. Martin - istiadat sarta Modern

tuang tradisi soang Martin urang bisa dipedar di jalan ieu, tapi ogé bakal ngabejaan hiji legenda ngeunaan hubungan jeung soang Martin. Martin kudu consecrated uskup, anjeunna teu hoyong na nyumput. Geese gaduh cackling betrayed tempat nyumputkeun sarta ngidinan ku kituna manéhna bisa kénéh consecrated. Tapi ieu shrouded di kénéh carita sejenna di sabudeureun éta dinner soang tradisional di Jerman dilayanan teh soang di paling wewengkon kalawan pangsit jeung engkol beureum.


Sankt Martin lagu kalawan catetan na téks dina ragam ramah-anak jeung lambar musik pikeun ngawarnaan


Dina barudak, pindah Saint Martin urang nyaeta alesan béda tina ngabalukarkeun pikeun hajatan. processions sapertos nu diayakeun di loba nagara Éropa, sanajan rinci leutik bisa rupa-rupa dumasar wewengkon. Sanajan kitu, ilahar sadaya parade kalawan lampion atawa obor ngaliwatan kota nu. The lampion nu boh dibeuli atawa crafted ti TK na sakola barudak sorangan.

The parades anu diayakeun di desa leutik, anu pabinihan lokal tiasa gaduh prosesi sorangan, nu lumangsung di hiji tanggal lian ti prosesi murid ti sakola désa. Ku kituna éta mungkin yen dina sababaraha komunitas dua atawa tilu kali move a St. Martin urang katempona. Mun aya henteu cukup pamaen pikeun St. Martin, tapi ieu waived jeung karéta téh lumangsung ngan sakali.

The pindah ka St. Martin

Kalawan move ieu, rahayat ogé dipirig ku dipasang St. Martin. Ieu nyumbang gumantung wewengkon nu costume of a prajurit Romawi. Pamilon sing lagu na Martin bakal dipirig ku marching band. Di tungtung parade ngantosan hiji saméméhna disiapkeun dina panjagaan ketat St. Martin seuneu anu ignited di datangna Zugteilnehmer.

Anak sareng lantern pikeun Santa Martik
Saint Martin - Pindah lagu na St. Martin-Ffeuer

The aktor St. Martin baris nangtoskeun dina momen ieu sababaraha kecap ka peserta karéta nu, sugan carita baramaen jeung division cangkang apal. Dina loba tempat, Adegan ieu ogé ulang enacted.

Handap ieu, barudak anu dipirig nu karéta kalawan obor nya meunang hiji Weckmann, Stutenkerl atawa Martin geese adonan ragi amis, gumantung kana wewengkon.

The parades pangbadagna di St. Martin anu diayakeun di Cacing-Hochheim, dina Kempen na di Bocholt. Tret ieu gancang nepi ka pamilon 6.000. Pikeun barudak, dinten salametan téh St. Martin salah sahiji festival utama di gugur.

Aranjeunna néangan maju mimiti on na nu bener getol tinker nu lampion. alami barudak leutik meunang pangrojong ti kolotna, tapi malah teu kedah janten sampurna. Bari assembly ogé ditembangkeun, aya koko panas tur cookies sarta karajinan salila jam eta bisa hujan di luar atawa badai, ayeuna teh di jero rohangan ngan sayah.

barudak sakola heubeul nyieun kursus salila kelas di sakola obor a. Saméméhna, ieu adat pikeun ngukir kaluar hiji bit hollowed hiji raray grotesque lajeng ngagunakeun turnip ieu salaku obor a.

tradisi sejenna pakait sareng St. Martin

bagikeun sabeulah cangkang jeung dahar Martinsgans aya sabudeureun St. Martin ogé adat lianna. martinisingen teu ngan lumangsung sacara éksklusif salila move, tapi sanggeus waktu éta atawa di hiji tanggal husus.

Dina loba kawasan, barudak mindahkeun kana move sorangan, kalawan obor maranéhanana ti imah ka imah, nyanyi nu nyicingan panto-muka hiji lagu Martin jeung ménta mercies leutik. Ieu, tangtosna, manisan, buah atawa barang leutik lianna.

Dina Ngaran martinisingen hiji custom heubeul dijaga di jamaah Protestan di Wetan Friesland. Sanajan kitu, eta nujul kana Martin Luther, anu ngaran dinten ogé on 11. November geus sohor. Di Jerman kidul aya dina gereja Evangelis dina belsnickel ekspektasi on St. Martin brings hadiah sarta kadangkala Nussmärtel ie.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.