Sauna - cikarang pikeun awak sarta pikiran

sesi sauna biasa henteu ngan alus keur kaséhatan fisik, tapi ogé pikeun leres bersantai sakali. Teu keur nanaon, survéy nu aya di Finlandia di ngeunaan 5 juta jalma ka 2 juta saunas. Di Jerman, beuki loba jalma sumpah ku loba mangpaat kaséhatan ka awak, kana kulit jeung pikiran.

Naha di sauna nu sia

Utamana dina mangsa kali tiis, éta pisan mangpaat pikeun sauna a rutin. Ngaliwatan sauna nu sakabeh organisme na sistim imun nu strengthened nu hiji inféksi pathogenic bisa tahan ampir nanaon.

Awéwé pulih sarta santai taranjang di wellness, spa sarta perawatan awak
didatangan sauna a

Pikeun jalma anu beuki sangsara tina nyeri deui atanapi -verspannungen, ogé Dianjurkeun yén sidang di sauna nu. Kanggo hasil nu pangsaena, sabar nyeri kedah nempatkeun paling waktu dina beuteung, supaya panas ti siling sauna shines langsung dina tukang. Teu wungkul otot dina balik, tapi ogé jiwa bersantai. Kadé tapi teu sakabeh waktuna sésana, tapi aya kalana ogé diuk nepi, tetep sirkuit stabil. Masalah rematik bisa alleviated ngan ku sauna biasa.

Dina kaayaan kulitna tangtu kayaning jerawat, sési sauna mingguan kudu dijadwalkeun. panas, liang kulit nu dilated gently, nu clogged kalawan sebum. Ku kituna, prosés penyembuhan ieu gancangan considerably.

Sauna henteu ukur dianjurkeun pikeun éfék na dina awak, tapi ogé pikeun recovery méntal. Loba jalma sangsara leuwih ti kahariwang jeung stress, duanana bisa hasil ngurangan waktu nganjang ka sauna nu. Malah dina saré kami nyarankeun nganjang ka sauna, sabab ku sweating a kacapean comforting ieu diwanohkeun, nu ngandung harti yén anjeun turun sare gancang jeung well-rested isuk salajengna bisa ngamimitian poé.

Rangsangan panas sauna boga on sakabeh jalma pangaruh pisan positif. Panas radiating ngaliwatan kulit kana sakabéh awak jeung suhu awakna hiji urang naék nepi ka 3 ° Celsius. Ngaliwatan prosés ieu, sagala kagiatan métabolik nu ningkat, sirkulasi nu ieu dirangsang jeung pertahanan anu strengthened alami.

Tips kanggo sauna munggaran

• Kadé catetan saméméh tiap nganjang ka sauna yén sauna na rurusuhan teu cocog. Pikeun unggal nganjang ka sauna cukup waktu kudu dijadwalkeun ogé bersantai leres tur sangkan bisa cageur.

• Dina sauna hijina hiji anduk mandi jeung slippers kudu dilaksanakeun. Kabéh perhiasan kudu dipiceun sateuacanna, sabab ngaduruk panas tur bisa ngakibatkeun tatu. Éta leuwih alus pikeun hayu gelas kaluar na dibalikkeun ngahubungan lenses sabab bantuan visual bakal geuwat fogged up kalawan halimun.

• sajauh mungkin kudu dihindari lapar pikeun pindah ka sauna atawa kadaharan saméméhna subur, saperti ieu teu optimal pikeun siklus nu. Sagampil euweuh inuman alkohol kedah mabok mangsa sési sauna.

• Mun anjeun datangna ti sauna panas teu kudu luncat langsung kana kolam renang, tapi bakal niiskeun handap kali lalaunan dina cai tur ngan lajeng ngawitan ngojay.

• cairan awak Rata-rata geus leungit di sauna 1 mun liter 2, sakuduna awak jadi balik pas mungkin saterusna. masih cai mineral téh cocog pikeun tujuan ieu pangalusna.

Naon prosedur idéal sési sauna?

Tadi ngetik Bandung sauna kudu tuntas showered ka leupas ka bewara awak kesang nanaon. Lajeng garing ogé, jadi sweating henteu kapangaruhan di sauna ku Uap residual.

Awéwé pulih sarta santai taranjang di wellness, spa, sauna sarta perawatan awak
Tamat tina mandi sauna

Dina awalna, hiji anduk kudu diteundeun handap di kamar sauna di tengah atawa bank pangluhurna nu di sauna-goers bisa boh diuk atawa ngagolér. A sési sauna kedah diwangun ku dua nepi ka tilu sesi sauna di pangalusna. awak merlukeun antara 8 na 10 menit datangna nepi ka hawa, panas tapi kudu geus kudu ngarasa uncomfortable saméméh transisi ka luar jadi dimimitian tadi.

Sanggeus sidang sauna heula, pancuran tiis atawa tiis dituturkeun ku mandi hawa sarta 20 menit jaman sésana kalawan hidrasi disarankeun. Pikeun conserve sirkulasi salila pancuran tiis, caina kedah mimiti ngaliwatan ankle katuhu pikeun ngajalankeun leuwih leg sarta leungeun jeung ngan lajeng lumangsungna ka sisi kénca ti luhur ka handap. Sanggeus éta sauna bisa dilongok deui pikeun 12 mun 15 menit.

Sacara umum, éta téh leuwih alus diuk dina sauna ti ngabohong. Ieu mah ngan ukur circuit beuki stabil, tapi liang téh muka hadé. Di nganjang heula ka sauna rada bangku panghandapna kudu dipake sabab geus aya kirang panas.

Pikeun saha sauna kasebut luyu atawa pantes?

Dasarna, kesang nu pisan cageur dina éta sorangan. sauna The tindakan kawas muriang cleansing, nu teu ukur ngaktifkeun sistim imun, tapi ogé ngarangsang aliran getih sarta strengthens karya kelenjar. Tapi aya sababaraha grup resiko anu kudu nyingkahan sauna di sakabéh waragad.

Dina ibu hamil anu geus kakurangan tina awak beurat sarat, sauna kudu dihindari, sakumaha ieu bisa gancang ngakibatkeun ngarareunah tur pusing. Sarta panyakit akut dina sistim cardiovascular and inflammation organ internal sarta pembuluh getih henteu sauna kedah. Sami bener pikeun pasén diabétes, saprak alatan panas kaleuleuwihan, nu kadar gula getih leupaskeun immensely.

kasakit Venous, urat utamana varicose atanapi peradangan véna oge hiji kriteria pangaluaran, kitu ogé tekanan intraocular luhur: atanapi gangguan sirkulasi di wewengkon sirah. Barudak sahandapeun tilu taun umur kudu boga sakumaha saeutik muter di sauna sakumaha lansia, ubar vasodilator atanapi obat pikeun jantung.

Pikeun sakabéh batur eta sia luhur kabeh dina bulan usum tiis, panas di sauna nu ngagunakeun. Ieu ukur penting, lajeng replenish leungitna cairan deui.

Sauna sanggeus olahraga?

Rélaxasi di wellness, spa, sauna jeung urut
Duaan di sauna sanggeus exercising

Utamana atlit profésional sumpah ku épék positif datangna sauna sanggeus hiji Unit olahraga. Tapi sakabéh atlit sejenna bisa ngamangpaatkeun efek mangpaatna dina awak sorangan.

Ku nu disebut bahan runtah sweating anu diangkut jauh ti otot nu ieu ngakibatkeun otot kukituna mangrupa otot nyeri ieu dihindari atawa kamampuan jeung rileks. Malah ku tatu otot nu leuwih leutik atawa -verspannungen sauna a tiasa mantuan.

Kadé, kumaha oge, mun ngareureuhkeun sarta sanggeus latihan salila sahenteuna 30 menit ngan lajeng ka buka sauna, supaya pulsa bisa normalize dina fase peristirahatan. Tapi kade luhur leungitna cairan, nu disababkeun ku Olahraga ngimbangan.

Sanajan kitu, lamun kakurangan ti tekanan getih luhur teuing atawa handap teuing, kudu méméh sauna munggaran merta konsultasi dokter maranéhanana.

Sabaraha saunas nu séhat?

A sési sauna kedah diwangun ku dua nepi ka tilu sesi sauna di pangalusna. tapi sadayana gumantung kana kumaha mindeng sauna kasebut dilongok salila saminggu. eta bisa ngomong yén tilu sesi sauna réngsé mangsa datangna single ka sauna dina minggu salaku aturan jempol. Dina dua kunjungan ka sauna dina saminggu, dua sesi sauna kudu dipigawé na nalika sauniert poean kudu dipigawé ngan sauna a.

Kadé salawasna nengetan awakna jeung ka na well-mahluk. Kawas kitu kedah panungtungan sési sauna lila, umumna teu tiasa nyarios. a tetep antara 10 na 15 menit gumantung kana kaayaan biologis disarankeun. Umumna disebutkeun, eta leuwih hade pondok tur panas tetep di sauna nu salami na lukewarm.

Sauna na nudity

Taranjang atawa diasah di sauna nu? Patarosan ieu loba jalma. Di Jerman geus ilahar buka taranjang di sauna, sakumaha eta loba sauna datang téh pikaresepeun tapi utamana di wewengkon sauna dicampur, anduk anu bisa dipaké pikeun nambahkeun saeutik nutupan sorangan.

Twen di Parao pikeun wellness jeung rélaxasi
Taranjang di sauna nu

Sasaena hiji anduk di lalaki eta dihijikeun sabudeureun cangkéng jeung awéwé ogé bisa mungkus awak luhur dirina dina anduk mandi.

Sababaraha pencinta sauna yakin yén asalna ngaliwatan tempering of swimwear ka ngaronjat tumuwuhna baktéri. Sanajan kitu, ieu pernah bisa jadi poko keur percobaan. Dina raraga ogé ngamungkinkeun jalma nu teu resep némbongkeun diri taranjang di publik sauna a, aya disebut "saunas garing" atanapi kamar sauna misah. Di Finlandia aya spésifisitas budaya ieu yen bari taranjang tapi sauniert publik salawasna dipisahkeun sarta ngan ku kulawarga caket atanapi circle sauna komunal taranjang ieu dilongok.

Naha di campur atawa misah kamar sauna, aya kudu sok aya panjangna hiji panangan urang ruang pikeun korsi tatanggana. Pantes oge squeezing unsolicited dina celah a. Hadé salawasna sopan nanya lamun aya katuhu sejen, diuk handap gigireun eta.

kacindekan

Dina kacindekan, urang ukur bisa disebutkeun yen saunas gaduh seueur épék promosi kaséhatan-on sakabéh awak jeung psyche kana. Nu penting ieu ngan ngurus nu sauna henteu exaggerated. Dianjurkeun sauna mangrupa minggu nganjang deui jeung lengkep tilu sesi sauna. Panyakit geus didiagnosis salawasna dokter kudu consulted tapi méméh sauna munggaran.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.