Sauna - Rélaxasi na wellness

sesi sauna biasa henteu ngan alus keur kaséhatan fisik, tapi ogé pikeun leres bersantai sakali. Teu keur nanaon, survéy nu aya di Finlandia di ngeunaan 5 juta jalma ka 2 juta saunas. Di Jerman, beuki loba jalma sumpah ku loba mangpaat kaséhatan ka awak, kana kulit jeung pikiran.

Naha di sauna nu sia

Utamana dina mangsa kali tiis, éta pisan mangpaat pikeun sauna a rutin. Ngaliwatan sauna nu sakabeh organisme na sistim imun nu strengthened nu hiji inféksi pathogenic bisa tahan ampir nanaon.

Awéwé pulih sarta santai taranjang di wellness, spa sarta perawatan awak
didatangan sauna a

Pikeun jalma anu beuki sangsara tina nyeri deui atanapi -verspannungen, ogé Dianjurkeun yén sidang di sauna nu. Kanggo hasil nu pangsaena, sabar nyeri kedah nempatkeun paling waktu dina beuteung, supaya panas ti siling sauna shines langsung dina tukang. Teu wungkul otot dina balik, tapi ogé jiwa bersantai. Kadé tapi teu sakabeh waktuna sésana, tapi aya kalana ogé diuk nepi, tetep sirkuit stabil. Masalah rematik bisa alleviated ngan ku sauna biasa.

Dina kaayaan kulitna tangtu kayaning jerawat, sési sauna mingguan kudu dijadwalkeun. panas, liang kulit nu dilated gently, nu clogged kalawan sebum. Ku kituna, prosés penyembuhan ieu gancangan considerably.

Sauna henteu ukur dianjurkeun pikeun éfék na dina awak, tapi ogé pikeun recovery méntal. Loba jalma sangsara leuwih ti kahariwang jeung stress, duanana bisa hasil ngurangan waktu nganjang ka sauna nu. Malah dina saré kami nyarankeun nganjang ka sauna, sabab ku sweating a kacapean comforting ieu diwanohkeun, nu ngandung harti yén anjeun turun sare gancang jeung well-rested isuk salajengna bisa ngamimitian poé.

Rangsangan panas sauna boga on sakabeh jalma pangaruh pisan positif. Panas radiating ngaliwatan kulit kana sakabéh awak jeung suhu awakna hiji urang naék nepi ka 3 ° Celsius. Ngaliwatan prosés ieu, sagala kagiatan métabolik nu ningkat, sirkulasi nu ieu dirangsang jeung pertahanan anu strengthened alami.

Tips kanggo sauna munggaran

• Kadé catetan saméméh tiap nganjang ka sauna yén sauna na rurusuhan teu cocog. Pikeun unggal nganjang ka sauna cukup waktu kudu dijadwalkeun ogé bersantai leres tur sangkan bisa cageur.

• Dina sauna hijina hiji anduk mandi jeung slippers kudu dilaksanakeun. Kabéh perhiasan kudu dipiceun sateuacanna, sabab ngaduruk panas tur bisa ngakibatkeun tatu. Éta leuwih alus pikeun hayu gelas kaluar na dibalikkeun ngahubungan lenses sabab bantuan visual bakal geuwat fogged up kalawan halimun.

• sajauh mungkin kudu dihindari lapar pikeun pindah ka sauna atawa kadaharan saméméhna subur, saperti ieu teu optimal pikeun siklus nu. Sagampil euweuh inuman alkohol kedah mabok mangsa sési sauna.

• Mun anjeun datangna ti sauna panas teu kudu luncat langsung kana kolam renang, tapi bakal niiskeun handap kali lalaunan dina cai tur ngan lajeng ngawitan ngojay.

• cairan awak Rata-rata geus leungit di sauna 1 mun liter 2, sakuduna awak jadi balik pas mungkin saterusna. masih cai mineral téh cocog pikeun tujuan ieu pangalusna.

Naon prosedur idéal sési sauna?

Tadi ngetik Bandung sauna kudu tuntas showered ka leupas ka bewara awak kesang nanaon. Lajeng garing ogé, jadi sweating henteu kapangaruhan di sauna ku Uap residual.

Awéwé pulih sarta santai taranjang di wellness, spa, sauna sarta perawatan awak
Tamat tina mandi sauna

Dina awalna, hiji anduk kudu diteundeun handap di kamar sauna di tengah atawa bank pangluhurna nu di sauna-goers bisa boh diuk atawa ngagolér. A sési sauna kedah diwangun ku dua nepi ka tilu sesi sauna di pangalusna. awak merlukeun antara 8 na 10 menit datangna nepi ka hawa, panas tapi kudu geus kudu ngarasa uncomfortable saméméh transisi ka luar jadi dimimitian tadi.

Sanggeus sidang sauna heula, pancuran tiis atawa tiis dituturkeun ku mandi hawa sarta 20 menit jaman sésana kalawan hidrasi disarankeun. Pikeun conserve sirkulasi salila pancuran tiis, caina kedah mimiti ngaliwatan ankle katuhu pikeun ngajalankeun leuwih leg sarta leungeun jeung ngan lajeng lumangsungna ka sisi kénca ti luhur ka handap. Sanggeus éta sauna bisa dilongok deui pikeun 12 mun 15 menit.

Sacara umum, éta téh leuwih alus diuk dina sauna ti ngabohong. Ieu mah ngan ukur circuit beuki stabil, tapi liang téh muka hadé. Di nganjang heula ka sauna rada bangku panghandapna kudu dipake sabab geus aya kirang panas.