Swiss cantonal | nagara Éropa

The Swiss - Ngaran resmi "Swiss sakongkolan" mangrupakeun kaayaan demokratis di Éropa sarta linguistically ngawengku Jerman, Perancis, Italia sarta wewengkon Romansch.

Sabaraha cantons, Swiss boga na naon ngaran maranéhanana?

Zurich, Swiss
Zurich, Swiss

Swiss dibagi kana cantons 26 handap gede:

  • Aargau, ibukota Aarau
  • Appenzell Outer Rhodes, ibukota Herisau
  • Appenzell Batin Rhodes, ibukota Appenzell
  • Basel-Land, ibukota Liestal
  • Basel-Stadt, ibukota Basel
  • Bern, ibukota Bern
  • Friborg, ibukota Friborg / Freiburg
  • Geneve / Jenéwa, ibukota Geneve / Jenéwa
  • Glarus, ibukota Glarus
  • Graubünden / Grischuns / Grigioni, ibukota Chur
  • Ibukota Jura mun Delémont
  • Luzern, ibukota Luzern
  • Neuchâtel / Neuenburg, ibukota Neuchatel
  • Nidwalden, ibukota Stans
  • Obwalden, ibukota Sarnen
  • St. Gallen, ibukota St. Gallen
  • Schaffhausen, ibukota Schaffhausen
  • Schwyz, ibukota Schwyz
  • Solothurn, ibukota Solothurn
  • Thurgau, Frauenfeld Ibukota
  • Ticino / Tessin, Bellinzona, ibukota
  • URI, ibukota Altdorf
  • Vaud / Vaud, ibukota Lausanne
  • Valais / Wallis, ibukota Sion / Sitten
  • Karéta, ibukota karéta
  • Zurich, Zurich Capital

The cantons of Switzerland di Tinjauan nu

Klik gambar pikeun ngalegaan - © pico - Fotolia.de

The cantons of Switzerland
Sabaraha cantons, Swiss boga na naon ngaran maranéhanana? - Klik gambar pikeun ngalegaan - © pico - Fotolia.de

Sabaraha nagara wates Swiss?

Swiss boga 5 adjoining tatanggana:

  • Austria
  • Italy
  • Liechtenstéin
  • Perancis
  • Jérman

nyieun peta Swiss keur diri