Kasakit réfluks heartburn | pencegahan kaséhatan

Loba geus katempo gambar saméméh: saurang lalaki anu spits seuneu tétéla, sarta salajengna ka headline "heartburn". Ieu écés mangrupa gambar menyimpang pikeun heartburn boga nganggur do, sanajan ngaranna kalayan seuneu atanapi seuneu. Gantina, nempatkeun hiji mémbran mukosa dina esophagus balik deui - rarasaan rada pikaresepeun.

Heartburn - bahaya dina dada (panyakit réfluks)

Ampir dulur pangalaman dina occasional. Salami di keluhan sanggeus jam atanapi di paling hiji atawa dua poé jauh sorangan, teu aya kudu salempang. Dina ngeunaan 10 mun 15 persen sadaya museur kitu, ngaduruk tikoro eureun.

Heartburn atawa burih masalah
Heartburn - Panyakit réfluks

Maranehna, mémbran mukosa téh jadi niatna bungah yen eta ignites. disebut kasakit réfluks anu timbul ti éta, kudu dirawat di sagala hal. Kusabab sanajan heartburn hampang ampir salawasna bahya: Dina tahap canggih kasakit anu ngancam tanpa masalah luyu terapi serius kaséhatan - komo kanker.

Jawaban di handap ieu kana loba ditanyakeun ngeunaan heartburn pitulung pikeun nyingkahan awon.

Kumaha kondisi?

Akar masalahna teh jus gastric. Ieu fungsi dahareun vorzuverdauen na "nyekel up" ku cleaving protéin. Ieu accomplishes ieu tugas kalayan bantuan énzim (pépsin) jeung - nu bisa disada aneh - a porsi asam hidroklorat.

asam hidroklorat dina awak kami? Teu nu bahaya? Teu salami di jus tetep gastric dimana eta milik - di lambung anu mangrupa. Najan pisan sows pH 1 mun 3 - nu geus saratus kali deui asam ti cuka - orients nu pencernaan cairan aya kana euweuh karuksakan. Rarancang husus anu tembok jero burih sabar ieu masalah lingkungan corrosive.

Normal, sphincter a mertahankeun simpang antara esophagus na burih kedap ambéh henteu asam kaluar ngaliwatan bubuka luhur burih. Tapi fungsi otot ieu bisa jadi kaganggu alatan alesan béda (tingali sual hareup). Hasilna, eusi burih ngalir kana esophagus jeung irritates mémbran mukosa. Ieu noticeable sakumaha heartburn.

Naha burih teu nutup?

disebut sphincter, ogé disebut "sphincter" yen anjing laut lawang pikeun burih, bisa ngaleuleuskeun pikeun sagala rupa alesan. Kahiji, teu hiji gejala ilahar umur heubeul, naha nu mangrupa heartburn ti 50. Umur lumangsung leuwih remen. Lolobana ieu dipigawé peuting alatan nu sphincter antara esophagus na burih leuwih santai salila saré. Sajaba ti éta, réfluks eusi burih anu favored bari jeung bohong turun.

Dina kasus séjén, mangrupa burut diaphragmatic ngarah kana relokasi burih dina beuteung. esophagus nu antukna bakal leungit tegangan, sarta sphincter nu euweuh jalan bener. Dina eusi burut diaphragmatic badag ngalir ti burih sok komo kana pharynx nu.

Naon gejala has?

The gejala Palasik of heartburn mangrupakeun scraping nyeri tur ngaduruk dina abdomén luhur. nyeri nu radiates kadang ti nepi balik sternum nu. Ngelek atawa inuman teu ningkatkeun rarasaan. tapi rarasaan ieu teu kudu. Sababaraha urang kapangaruhan ku réfluks asam burih kana tikoro leyur mimitina euweuh gejala - nu utamana tricky. Mun engké tapi teu ngarareunah, kasakit ieu meureun geus aya dina peringkat canggih, sahingga hese terapi.

Naon gejala atypical?

Kadangkala asam burih leyur dina esophagus ti gejala nu mawa ngayakeun sabar atawa dokter jeung heartburn pakait. Utamana jalma ngora ngawadul beuki sering ngeunaan nyeri diffuse dina dada. Mun dokter geus kaasup serangan jantung, masalah mindeng tétéla janten heartburn.

Asam di tikoro ogé bisa ngakibatkeun batuk kronis atanapi hoarseness yén dokter mindeng nyarankeun kahiji sakumaha éfék samping tina hiji gejala tiis atanapi asma. Kadangkala ngalaporkeun prihatin a sensasi awak asing di wewengkon laring nu.

Nalika kuring kedah tingali dokter?

scratching occasional sarta ngaduruk tikoro teu ngabalukarkeun pikeun perhatian. Dina keluhan langka salah henteu perlu nempo dokter. Meureun nginum teuing kopi, atawa beurat, dahareun luhur-gajih éta cukang lantaranana. Keur dahareun misalna, burih ngahasilkeun leuwih asam. Sensasi pikaresepeun dina tikoro anu biasana leuwih ku sorangan. Gabung di keluhan tapi leuwih mindeng - sababaraha kali saminggu - sufferers kudu menta nasehat dokter. Batur anu geus nalangsara ti dua nepi ka tilu minggu sababaraha kali sapoé ti heartburn bakal nyarankeun eunteung pikeun pariksa kaayaan esophagus nu.

Naon terapi?

Di tempat munggaran a review ngeunaan gaya hirup lumangsung. Éta beurat awak? Kuring mindahkeun cukup? inersia kaleuwihan beurat tur tiasa ngamajukeun heartburn. Awas ogé konsumsi anggur bodas, manisan jeung barang dipanggang gajih. Mun di mamang, eta leuwih hade mun ngalakukeun tanpa eta. Sami manglaku ka kopi tea jeung inuman carbonated. Udud Karuksakan alatan nikotin ngurangan aliran ciduh, nu neutralizes asam burih. Bari nyaluyukeun kabiasaan gaya hirup bisa mantuan, tapi mindeng teu cukup. Pikeun kasus kawas, aya ayeuna sababaraha obat gancang-akting.

(: Hydrotalcite, Algeldrat, magaldrate, agén natrium alumunium karbonat) ogé kalsium jeung magnésium karbonat di keluhan hampang, ubar antacid nawarkeun. Olahan kalawan ranitidine atanapi famotidine ngahambat formasi asam burih. Mangrupa gangguan tina gerakan burih, cukang lantaranana, mantuan produk herbal ngandung extracts of pepermin, caraway, gentian na candytuft pait. Dina kasus parna, dokter nulis resep obat ti kelas sambetan pompa proton. Aranjeunna ngurangan formasi asam nyaéta paling éféktif, tapi ulah meta langsung.

Narkoba jadi pemicu mangrupa?

Sanyawa aktif tangtu bisa dina sphincter tina lawang burih ngacingked jeung kukituna mempermudah aliran balik eusi beuteung kana esophagus nu. Ieu kaasup husus asma, jantung jeung tekenan getih pangobatan. Ogé, sababaraha channel kalsium blocker na antidepressants bisa boga pangaruh négatip. Tapi dina obat maranéhna penderita teu kudu ngalakukeun tanpa alesan - nu tangtu sakapeung hirup-ngancam. Saha anu miboga heartburn, jadi Anjeun kudu mimiti ngobrol ka dokter na.

Nyaeta bedah mangpaat?

Bakal butuh salah sahiji ti heartburn plagued henteu nginum obat, anjeunna teu sabar aranjeunna atanapi tetep épék maranéhanana, dokter mindeng bisa mantuan kalawan bedah. gangguan sapertos disebut "fundoplication". Dina hal ieu, surgeons ngabentuk tina jaringan tina lawang burih nyaéta cuff nu aranjeunna nempatkeun sangkan transisi tina esophagus ka burih. Anu dihasilkeun sabab sahingga narrowing of sphincter leaky jalan leres deui. Paling penderita hirup gejala-gratis sanggeus bedah. Da eta komplikasi dawam nu bisa nuturkeun bedah sagala (inféksi, penyembuhan tatu goréng), nu pasti ngalakonan (lamun hiji dokter ngalaman nedunan).

Naon résiko kangker?

Dina ngeunaan sapuluh persen jalma kalawan kasakit réfluks ngabalukarkeun mucosal lesions di esophagus nu. Éta precancerous, dokter diomongkeun tina "sindrom Barrett urang". Paling penderita anu kapangaruhan, nu panyakit réfluks teu acan dijieun pisan telat atawa saméméhna dirasakeun. Malah dina tahap ieu, dokter tiasa ngubaran eta ogé - disadiakeun laporan sabar dina jangka waktu kalawan keluhan na.

Ieu teu salawasna hal, ku kituna sakapeung kangker leres tumuwuh tina panggung precancerous. Paling pertumbuhan kawas asalna localized. Kalawan surgeons deteksi mimiti mindeng nyieun ngaleupaskeun sél kanker kalawan prosedur endoscopic. Kadé ngawas kaayaan pasien sapertos esophagus meticulously sanggeus hiji pipilueun. Upami sukses, komplikasi kuat anu langka.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.