breastfeeding | Orok na Kakandungan

Atuh breastfeed orok kuring? Hiji patarosan ditanya ku loba ibu expectant. Najan kitu, keur sabagian téh mangrupa no-brainer, tapi henteu batur. Loba heran naha na kumaha maranéhna ngalakukeun deui "bener" atanapi naon maranéhanana kudu néangan nalika breastfeeding.

Breastfeeding - hitungan rarasaan

Utamana ku anak kahiji nyaeta mindeng kateupastian dina hébat, tapi ogé ngalaman sababaraha ibu ibu ngalaman salawasna kejutan mun anak kadua atawa katilu dumadakan dibéré pangabutuh pisan béda jeung réaksi mun breastfeeding nalika duduluran na heubeul.

am I orok abdi breastfeed
Atuh breastfeed orok kuring? Émbaran na tips

Breastfeeding salaku komunikasi non-verbal antara indung jeung anak

Sanajan kitu, pangalaman ibu jeung bidan nunjukeun yen stress atanapi malah rencana ngeunaan breastfeeding boro make akal pikiran. Kusabab dina hiji leungeun, sanajan pangaweruh téh, tapi dina sisi séjén anak.

Na yén geus ngan hiji nyebutkeun kecap. preferensi Na, kaperluan, perasaan lapar, tapi ogé kahayang pikeun closeness sarta kaamanan bakal nangtukeun timing sarta wirahma breastfeeding. Tungtungna, anu Earthling saeutik Éta tokoh utama dina watesan breastfeeding.

Mun mom trusts anak nya tiasa ilubiung kalawan eta jeung mawa sababaraha Persib, nu sabenerna cara pangalusna keur nungkulan kasusah awal. Sami manglaku ka sual sabaraha lila anjeun kudu breastfeed. Deui, euweuh aturan, euweuh aturan. Salami aya resep indung jeung anak, éta rupa.

Teu kudu di sisi hiji, biasana sisi séjén ogé meta intuisi jeung rarasaan yén éta téh waktu keur eureun. Komunikasi antara indung jeung enya anak ngalir ampir sagemblengna kana intuisi jeung parasaan, ieu téh henteu béda jeung breastfeeding.

Kakuatan-mere susu

Tempo breastfeeding Sajaba ti sisi gizi tetep ngantebkeun yén teu aya sarimbag diganti pikeun susu payudara. The campuran ngagantian komersil ditawarkeun téh dumasar kana susu, kécap sapi atanapi susu mare urang jeung susu manusa meniru ka extent badag. Tapi maranéhna boga komposisi kitu.

Ngan ieu ngandung zat imun vital anu peryogi lalaki saeutik, utamana dina satengah munggaran pikeun panangtayungan sayang-Na. Ieu téh ngandung utamana di wewengkon colostrum, nu disebut pre-susu nu dileupaskeun dina dinten munggaran sanggeus lahir. Lajeng datang ka formasi éta susu payudara sabenerna.

Di dieu wangunanna téh rada béda. Di jalan ti susu pangheulana susu pinareup, eusi protéin nurun, eusi gajih na karbohidrat nambahan. Jumlah dihasilkeun gumantung kana paménta rasio - tina tawaran, paménta éta ogé bisa turun naek. Didieu deui tokoh penting dina ngabandingkeun tina susu payudara sareng susu sapi:

komponén utama
(G / 100g)

protéin
(= Protéin)

karbohidrat
(Misalna gula)

gajih

susu payudara

1,2

7,0

4,0

susu sapi

3,3

4,6

3,6

sumber: www.afs-stillen.de

tabél nunjukeun yen ngan ukur susu manusa anu tailored kana kaperluan orok. susu sapi ngandung keur orok teuing protein atawa molekul protéin badag teuing, nu bisa ngaruksak ginjal. Ku alatan éta, susu sapi kudu dibikeun dina taun munggaran. The karbohidrat jeung lemak eusi kitu, teuing low.

Rarasaan ngeunaan kaamanan salila breastfeeding

Sajaba masalah dahareun breastfeeding tapi masih boga tugas penting séjén: beungkeut emosi antara indung jeung anak. Utamana aya di awal mun anjeun ukur "nyaho" téa kedah, upami anak tanpa panyalindungan warming ti mums pikeun manggihan beuteung jalan di lingkungan anyar sarta masih perlu loba kaamanan. Ngan lajeng breastfeeding mantuan pikeun ngamajukeun aspék ieu.

Indung breastfeeding orok nya di taman a
Breastfeeding méré kaamanan orok

The intim, hubungan asih antara indung jeung anak, nu dihasilkeun nalika breastfeeding téh hésé ngaganti eta kalawan hal sejenna, teuing. Kadé hiji lingkungan kalayan kavling karapihan, kahaneutan sarta kanyamanan.

Taya TV atawa radio kedah ngajalankeun jalan, telepon kudu dipareuman tur delegated chores lamun mungkin dina sababaraha minggu munggaran. Dina lingkungan ieu, duanana bisa ngarasakeun closeness tur ngawangun hubungan intim.

Sajaba ti éta, breastfeeding pastina oge ngabogaan sababaraha aspék praktis. Éta salawasna sarta madhab kadaharan katuhu dina wangunan katuhu jeung hawa, dijieun seger jeung germ-gratis. Ulah nyandak botol, warmers botol jeung asesoris séjén diperlukeun. Ieu ogé ngamungkinkeun indung beuki mobilitas sarta kirang overhead.

Kabéh dina sakabéh éta geus nyetél hikmah alam urang ambéh breastfeeding teh pangalusna mimiti dina kahirupan pikeun lalaki saeutik anyar. Nutritionally, emotionally na logistically. Tangtu, aya awéwé anu teu bisa breastfeed atanapi hoyong. Malah kiwari dimungkinkeun aya rupa, sabab teu kudu ngakibatkeun sagala paksaan ngalawan rarasaan salah urang sorangan. Dua sisi tuh aya alus. Najan kitu, aya hiji kahayang jeung kamampuhan pikeun breastfeed, ieu kudu pikaresep ka sagala solusi jieunan salawasna.

Kaca lianna sabudeureun orok na kakandungan

perawatan orok

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.