T'ai Chi pikeun awak jeung jiwa | olahraga wellness

Loba jalma di sakumna dunya geus manggihan seni kuno gerakan T'ai Chi keur diri jeung prakna eta guna harmonize pikiran maranéhna pikeun ngatur ngarareunah fisik ti seni béladiri tradisional atawa keur tapa.

Asal muasal T'ai Chi - balm pikeun awak jeung jiwa

T'ai Chi beladiri
beladiri T'ai Chi - sifusergej / pixabay

Sabaraha lila Wétan Jauh ogé ditanggap ieu salaku suplement mangpaatna komo alternatif pikeun ubar konvensional. Tapi naon kahayang téh T'ai Chi, dimana datang ti, kumaha eta anu dipigawé jeung naon ngabalukarkeun eta?

Beginnings of T'ai Chi meureun di 18 telat. Abad. "Kasurupan" Waktu éta, unggal kulawarga penting dina Cina seni béladiri sorangan nu salajengna diajarkeun di eksekusi metodologis jeung teknis ti generasi ka generasi, ka luar tapi kawas rusiah ieu dijaga.

Salaku formulir aslina latihan for gelut pedang T'ai Chi kiwari jarang latihan ayeuna teh perhatian utama dina kampanye jeung perawatan kaséhatan.

maot Bentuk

Hiji sekuen lengkep gerakan disebut formulir. Di dieu, di lalaki hiji sanggeus nyokot Jumlah posisi awak béda jeung ngagabungkeun aranjeunna kalayan ngalir gerakan.

The posisi gaduh - sakumaha dina yoga - rancangan husus, sarta wangun gancang bisa malah diwangun ku posisi 140. Butuh bari dugi geus internalized proses lengkep, tapi mangrupakeun fitur relevan sahiji olahraga.

perjalanan téh ganjaran, sarta kalawan kasabaran tur Persib nu kahontal yen, teuing. The magic nyata T'ai Chi aya dina aliran gerakan slow sarta kentel. gaya silat nu masih dilaksanakeun pisan gancang, tapi versi klasik téh sacara harfiah gaya di sésana.

Latihan pikeun awak sarta pikiran

Ngaréaksikeun formulir dimimitian ku sikep katuhu. Orientasi tegak, kalayan tuur rada ngagulung, pamadegan arah lempeng jeung leungeun leupas nongkrong eta accumulates dina sumanget jeung leres Disusun pikeun nangtoskeun kadar dina sababaraha menit salajengna sagemblengna kana persépsi fisik.

T'ai Chi
T'ai Chi - bentang Lenin / pixabay

napas nu lajeng ngalir merata sarta quietly ngaliwatan sakuliah awak. Éta sasaena milih bagian sepi poé sarta spasi aman ngalakukeun latihan.

Naha sore di taman, di ruang tamu atawa dina isuk dina patio home - hal utama unwelcome selingan sarta gangguan faktor anu jauh.

Tangtu bisa salah sahiji atawa leuwih wangun timer diajar ngajar ti buku, latihan kalawan guru ngalaman mantuan undur jeung beginners on uncertainties. Sajaba ti éta, sagala sikap goréng grind salah moal malah; Anjeun diajar gancang kumaha asa "katuhu."

The rupa épék

aplikasi biasa tina latihan T'ai Chi boga duanana épék preventif jeung kuratif on sakabeh organisme. Umumna ningkatkeun sanggeus mobilitas latihan kontinyu waktu nu tangtu, kamampuhan pikeun baranahan, rasa kasaimbangan sarta nyerna dahareun.

Tegangan ngaleyurkeun, sirkulasi jeung pola saré nyaimbangkeun jeung ogé mangrupa katentreman jero tangtu susunan sorangan geura-giru. Dina sababaraha hal, pikeun masalah gabungan sarta gangguan nu patali stress awak Kimia T'ai Chi tiasa exert épék penyembuhan tremendous lamun dipaké dina hidayah ditangtoskeun.

Untungna, gerakan ieu weruh euweuh wates umur, sarta eta bakal desirable lamun di Dunya Kulon undeterred di praktisi umum éta bagian alami kahirupan sapopoe. Ku kituna loba jalma Cina teu kaci salah.

Leave a Comment

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku * disorot.